[]

durduk yere kelepçeleyip götürse beni polis...

ara sokakların birinde dövse bir güzel, komalık etse, sonra oracıkta bırakıp gitse... şikayet edebilecek tek kalan mercii aihm mi şimdi? başka yapılacak bişey kalmadı mı burdan gitmekten başka?

www.youtube.com


 
iç hukuk yollarını tüketmeden başvuramıyorsunuz aihm'e


  • nuka cola  (23.02.15 13:33:20) 
Henüz kesinlik kazanmadi bu yasalar; anayasa mahkemesinden doner diye umut ediyoruz biz hala.

Olur da yasalasirlarsa yukarida soylendigi gibi direkt aihm'e gitmek soz konusu degil maalesef.

Bu yasalar gozalti hakki tanıyor polise, iskence hakkı degil. Dolayısıyla normal sartlarda şikayet hakkin var, ispatlanirsa ceza da almasi gerekir ama Türkiye gibi bir ulkede ne derece kendini savunabilirsin, tartisilir.
  • fraise  (23.02.15 13:39:38 ~ 13:54:37) 
@fraise, işkence hakkı tabii ki tanınmıyor ama dolaylı yoldan öyle bir hakları da olacak hastaneye götürüp kontrol ettirme zorunluluğu olmadıkça. zaten zincirini salsan üstüne saldıracak adama kafasına göre bişeyler yapma hakkı tanınınca ne olacak hayal etmek çok zor değil...


  • loveinaflipbook  (23.02.15 13:42:07) 
dogru soyluyorsun zaten ben de teorikte olmasi gereken durumu yazdim ama pratikte Turkiye'de yasiyoruz ve polislerin ne derece kendini bilmez olduklarini hepimiz gorduk.


yine de umut edelim de anayasa mahkemesi isini duzgun yapsin ve yasalasmadan veto edilsin.
  • fraise  (23.02.15 13:57:00) 
artık anayasa mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunabiliyorsun. yani iyice zorlaştı aihm'e gitmek. çünkü bütün iç hukuk yollarını denemiş olman lazım. alt mahkeme üst mahkeme temyiz aym derken 10 sene sürer heralde aihm'e başvuru hakkını elde etmek...

valla bu yasadan sonra bence 3 tane polis durduk yere alıp götürse seni, "yüzünü bezle kapatmıştı" dese kimse de bi şey diyemez. hatta çat kapı evine girip istediği gibi arayabilir. terörle yargılanır 5 sene hapis de yatabilirsin. evet hepsi yüzünü kapattığın için. ki o da doğru olmayabilir. 3 tane polis şahitlik eder olur biter...
  • ack3000  (23.02.15 14:38:21) 
oracıkta bırakıp gitmezler, her ihtimale karşın delilleri yok ederler, endişelenme o yüzden.

Yapman gereken düzenin kolluğunun da insanlardan oluştuğunu, yaralanabilediğini ve ölebildiğinin bilincinde olmak, nereden ve kimden gelirse gelsin saldırılara direnebilecek şiddet aracı ve gerekli mühimmata sahip olmak.

devletin kanunları o kadar önemli değil, halkın hangi kanunları uygulayacağı önemli. Devlet otoritesi üzerinde yükselebileceği bir inanç olmadan zayıftır ve yenilmeye mahkumdur.
  • rygard  (23.02.15 15:29:45) 
hangi polis?


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.02.15 18:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.