[]

İzmir / Mavişehir nasıl bir yer ?

Merhabalar,

Evden çıkmak için sonunda ev sahibim ile konuştum. Kendisi Nisan sonunda çıkmamı, o zamana kadar idare etmemi istedi. Bende netten bir iki eve bakayım dedim. Aklım normalde Myvia Bornova'da idi ancak sahibinden kiralık bulmam çok zor orada.. Bende mavişehirde Soyak Optimus evlerine baktım şimdi. Sahibinden 0 evler 900 TL .. Sizce tek bayanın yaşayabileceği yerlerden midir oralar ?

Not: İzmiri pek bilmiyorum. İş yerim Kemalpaşada.

 
Tek bayanin yasayabilecegi yerlerdir. Evler guzeldir ama ben olarak pek sevmiyorum. Her yere aracla gitmek zorundasiniz cok uzun mesafe olmasa bile. Yoksa nezih guzel yerlerdir. Bir de kemalpasaya cok uzak degil mi


  • anil  (23.02.15 12:35:05) 
hatırladığım kadarıyla yeri biraz sapa, ulaşımı biraz zor olsa da nezih, kaliteli bir semt mavişehir. ulaşım konusunda da gelişme olmuş olabilir şimdi tabii.


  • devilred  (23.02.15 12:35:20) 
@anil Şuanda balçovanın ucunda oturuyorum hali hazırda.. Güvenlikli, otoparklı bir yer bakıyorum. Pek bir yerde bilmediğimden öylece araştırıyorum işin açıkcası. Havalar güzelleşse de bir baksam aslında :(

Önerilerinizi de beklerim :)
  • ondkz  (23.02.15 12:38:30) 
İşyeri kemalpaşa'da ise bornova'da ev bakmanız isabet olur.
hem yol çileniz azalır + sosyal semt..

  • my name is faith  (23.02.15 12:42:35) 
ondkz 26 yıllık bir doğma büyüme bornovalı olaraktan izmirin köşe bucak her yerini bilirim. mavişehir çok güzel, nezih bir semt. ancak mavişehir'den kemalpaşa'ya gitmek zulüm gibi bi şey olsa gerek. he izban'a yakınsa oradan aktarmayla bornova ya da evka3'e oradan da kemalpaşa arabalarına binebilirsin.

sana tavsiyem bornova'da oturman kemalpaşa buradan malum daha yakın. hatta kemalpaşa da gayet gelişme gösteren bi semt dolayısıyla bay bayan fark etmez kemalpaşa'da da yaşanabilir kanımca. ne iş yaptığını merak ettim açıkçası 900 lira kira verdikten sonra bi o kadar da yol parası vermeyi göze alabildiğine göre kemalpaşa'da fabrikan falan mı var işleyen :)

bornova da izmirin en büyük ve yaşanılası semtlerinden birisi.
  • bana da mi lolo  (23.02.15 12:42:39 ~ 12:43:42) 
Gerci kemalpasada oturmadigin surece, ki oturma, her turlu uzak kalacak sana is yerin. Madem b taraflara geleceksin, bence bostanli - girne cevresine bakin. Semt olarak da iyidir, sosyal cevre olarak da. Ne bileyim cikip bi alsancaga kolaylikla gidersin yani
Edit: tab bu tarafa gelmeyeceksen arkadaslarin dedigi gibi bornova da iyidir

  • anil  (23.02.15 12:44:29 ~ 12:47:01) 
@bana da mi lolo Haahahah yok vallaha fabrikam felan :)) İş yeri servisi var. Neredeyse her yere servis var hatta. Balçova baya baya uzak olduğundan ve araç park sıkıntısı çektiğimden artık site felan bakayım diyorum. Zaten şuan doğalgazsız eve 800 TL veriyorum :(


  • ondkz  (23.02.15 12:46:13) 
mavşehir güzeldir. apartmanlar güvenli, girişte şifreli kilitli, güvenlik personellerinin devriye attığı siteler oluyor hep. istanbul'daki (eğer biliyorsan) bahçeşehir, -eski-ataşehir, ataköy kıvamındadır civar. toplu taşıma ile ulaşım konusunda çok fazla otobüs hattı yok, ama yeterli çoğu zaman. eskiden konak veya bornova'ya kadar giden otobüsler vardı ama yakın zamanda hatları değiştirmişler, hepsi karşıyaka iskelenin ordaki durağa kadar gidiyor, ordan aktarma yapıyor vs. dolmuş taksiler de var karşıyaka iskele'ye kadar giden (bildiğin taksi ama birkaç kişi biniyorsun, kişi başı fix ücreti var).

ordan daha da menemen tarafına gidersen çok sapa olur ama, gidebileceğin en uzak yer mavişehir olsun bence, çiğli falan zorlar yol bakımından.
  • loveinaflipbook  (23.02.15 12:46:31) 
optimuslar toplama kampı gibi. ordaki evler bi türlü satılamadı, kiralanamadı. üst üste, iç içe çok boğucu. bence ordan uzak dur.
onun yerine soyak a ya da b kısım, pamukkale sitesi ve yanındaki site, albayrak sitesi gibi yerlere bak
mavişehir çok güzeldir. rahattır, keyiflidir, sakindir. bence düşünün mutlaka. kadın başınıza çok güzel yaşarsınız.
  • bradshaw  (23.02.15 12:47:14) 
Mavişehir'de herhangi bir sitede tek başına rahatlıkla yaşayabilirsiniz. Fakat işe ulaşım yönünden Balçova'ya göre size herhangi bir avantaj sağlamaz. Bence Bornova'daki sitelere bakın.


  • Sandeman  (23.02.15 13:23:24) 
haziranda bornova'da evi boşaltıyorum. sahibi alt katında oturuyor zaten. kirası 700 lira. hazirana kadar beklersen konuşurum ev sahibiyle.


  • nedendir bilinmez  (23.02.15 14:16:37) 
Soyak'lar bence bekar insan için iyi, çok eşya almaz ama. Bir de oradaki bekar bayan arkadaş "eööh" diyerek Alsancak'a taşındı. Kişilere göre değişir tabi. Kirası çok iyiymiş ama. Aidatı da sorgulamak lazım bir yandan.

Soyak Siesta biraz daha uzakta kaldığından sosyal tesis anlamında biraz daha zengin olabilir. Araçsız burada oturmak zor olur.

Bornova'da Narova vardı, Çimentaş'ın. Işıkkent Eğitim Kampüsü'nün yanında. Bitti mi bilemiyorum ama 2nci etabı satışa çıkmış.
  • screamshot  (23.02.15 14:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.