[]

Toplu Taşımada Kişisel Alanı korumak (Bunu mu yapmak lazım artık?)

metrobüste, otobüste, metroda, tramvayda, minibüste, dolmuşta bunu mu yapmalı artık?

2.bp.blogspot.com


 
ahahah güzelmiş. benim bildiğim insanlar yine bir yolunu bulur, arıcı kıyafeti ya da astronot kıyafeti ile gezmek lazım.


  • Sarix  (23.02.15 09:09:37) 
metrobüs diye bişey var bildin mi?

o küpün içine 32 kişi girer be.
  • titiraprap  (23.02.15 09:25:22) 
bir kız görmüştüm metrobüste..çantasından parfüm çıkardı önüne sıktı..yani kendine değil tam önüne..erkekler falan çekildi hemen alan açıldı..dedim negzel fikir :)


  • dedim dedim de kime dedim  (23.02.15 09:31:06) 
ben olsam yakında etrafına elektrikli tel de döşemeyi planlayabilirdim :))


  • bradshaw  (23.02.15 09:45:57) 
valla liseliliğim minik dolmuşlarda geçti, üniversiteye de istanbul'a geldim işte. hayatımda böyle gudik saçma bir şey görmedim. rahatsız edici derecede fiziksel müdahale yoksa "uff kişisel alan" diye sızlanmak çok saçma bence. toplu taşıma yetersiz olabilir, onu tartışırız ama "kişisel alanım cnm :))" diye etrafınıza demir koyarsanız ben şahsen inadına girerim.

ya da ben çok alıştım medeniyetsizliğe bilmiyorum ama çok lüzumsuz ve saçma geldi bana yani. arkadaşım falan bundan alsa yani metrobüste çıkarsa utanırım, tanımıyom ben bunu derim.
  • der meister  (23.02.15 09:57:00) 
istanbul'da işe yaramaz. dayak bile atarlar valla, durduk yere dayak yemek isteyen varsa kullansın.

"la yürüyün boş yer var, boş yer ortaya doğru yürüyün. kaldır şu aq korumasını bacım, binemiyoruz..."
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (23.02.15 10:01:27) 
O aygıttan yaptırırsak metrobüs kapasitesi yarıya düşer. Normalde zaten ortalama 20 dakika bekliyorum binebilmek için (iş çıkışı saatlerde), bundan alsa herkes herhalde bir saatte binemem.

"Keşke şehir biraz daha az kalabalık olsa" da diyemiyorum, kalabalığın parçası benim, ayıp olur bunu söylemem.

Ülkede genel olarak "kişisel alan" kültürünün olması ayrı bir konu; fiziksel olarak insanlar her zaman dibinde. Üstüne de özel hayatın sınırları bol bol ihlal ediliyor, tüm hayatının içinde insanlar. Kimseye bir şey söylemek istemezsen "Neden? Nasıl? Ne yapacaksın?" diye ayrıntı üstüne ayrıntı talep ediyorlar. Gerçekten de kişisel alan saygısı yok. Yine de böyle şeyleri toplu taşıma da giymeyi kaldıramayacak kadar nüfusa sahip olmaktan ötürü hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Başka birinin kıçına yapışık gitmek zorundayım, diğer seçeneğim gidememek çünkü. Başka bir şehir olsa olur ama.
  • aychovsky  (23.02.15 10:14:00 ~ 10:14:33) 
tacizcilerden bir ihtimal uzak tutsa da yurdum teyzesini asla uzak tutamayacaktır. çantalarını kübümüze koyarlar bence.


  • freya  (23.02.15 10:21:42) 
hayrettin diye bir tipin parodisi vardı metrobüs hakkında o geldi aklıma bunu görünce. evet yapılabilir ancak pek işe yarayacağını sanmıyorum. "nefes aldığın boşluk" kavramı bazı insanlarda var, bazılarında yok, neye göre nasıl oluşuyor bunu irdelemek lazım. eğitimle falan bir alakası da yok sanırım, daha çok şehire uyum gösterip robotlaşanlar ve hala nefes alacak boşluk arayanlar şeklinde iki tip insanın savaşı gibi bence:)


  • armitage  (23.02.15 10:31:21) 
bence doğrudan ass to as yapmalı.


  • ismail yk  (23.02.15 10:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.