[]

Başka ülkede yaşamak isteyenler

Arkadaşlar

Ülke çok mu kötü ? Millet artık vize istemiyor ,kolay diye uruguaya falan bakıyor :)) Ne iş ?
Yani bari yakında olan iyi ülkere gidin .Örneğin isviçre vb ülkere ..

Bizim de ülkemize ruslar,balkanda yaşayanlar falan gelmek istiyor ...O kadar da kötü değiliz bence ...

 
Ülke çok mu kötü ?

Evet.

Yani bari yakında olan iyi ülkere gidin.

Peki.

O kadar da kötü değiliz bence ...

Tabi ya, ben geri tasinayim o zaman, bilmiyordum.
  • fortisvita  (23.02.15 03:55:12) 
Herkes tr değil maalesef önüne geleni , teröristi, hırsızı, kaçakçı , sapık , katil, hatta okumuşu bile zor almiyorlar


  • imparatorolmayikolaymisandin  (23.02.15 06:42:33) 
ülke kötü değil, eskiye göre bence aynı, iletişim araçları vs gelişti, bir gün beyaz türkler taşrayla temas edecekti ve bu travmalar yaşanacaktı, eninde sonunda..
uruguaya gidilir, latin amerikaya gidilir.
isviçre yakın mı amk? gidilecek kadar ucuz mu amk? biz o kadar zengin miyiz amk?
karadeniz çevresinde savaş olmayan her yere gidilir. o konuda restine rest. balkan da kafkas da güzel, bi bizim ortadoğu yrak gibi.
balkanda yaşayanlar yraamı gelmek istiyor buraya. biranın fiyatını söyle, gelmek isteyen geri kaçar.
  • ismail yk  (23.02.15 06:59:36) 
@ismail yk Bu travmaların yaşanacağı konusunda haklısın ama bu derece körüklenmeyebilirdi, daha yumuşak atlatılabilirdi, daha iyi yönetilebilirdi. İç Güvenlik Yasası yerine, adi suçlar, vb. üzerine veya birtakım genel güvenlik önlemlerine yoğunlaşılabilirdi, dönüşüm üzerine akademisyenlerle çalışılabilirdi, yapılabilecek birçok şey vardı. Hala da var. İmam-cemaat ilişkisine dönmeyebilirdi. Gitmek için yanıp tutuşan yine olurdu ama bu kadar çok olmayabilirdi.

Ülke iyi değil, pislik içinde her yanından. Yeni yasalar ve birtakım dönüşüm hareketleri etkisini dünden bugüne göstermiyor ki. Zaman alıyor onların gerçekten ne olduğunu anlamamız ve hissetmemiz. Haliyle ileride etkisini gösterecek şeyler de o kadar iyi görünmüyor. Daha kötü durumda ülkeler de var ama bizim de kötüleşme ivmemiz sağlam. Hiçbir ülke de kolay kolay sana kollarını açmıyor. Nitelikli veya niteliksiz oluşun da çok fark etmiyor.

Ülkedeki yabancılar daha şanslı, çünkü geldiklerinde tam olarak ne olup bittiğini anlamıyorlar. E misafirperveriz de, ooh, mutlu mutlu yaşıyorlar. Ilıman ve ucuz ülke, insan ne isteyebilir ki gittiği yerden. Daha sonradan anlıyorlar anyayı konyayı.
  • aychovsky  (23.02.15 07:54:54) 
ülke çok kötü.

rus ve balkan vatandaşları gelince genelde turistik bölgelere yerleşiyorlar. politikayı da takip etmedikleri için güzel gözüküyor.

ben almanyadayım 1.5 yıldır. ingilizce konuşulan memlekette yaşıcan aga. bi de isviçre demişin. o daha bi kasış.

ya da multicultural memlekette yaşıcaksın ki kolay adapte olasın. bkz. amerika

ha bi de arkadaş demişki ruslar geliyo çünkü paramız boktan gelip burdan ev kapatıyolar. element uydurma dostum. şurda iki ülkenin ekonomik yaşam koşullarını sıralasam atı arsayı satar gider ekaterinburga basarsın.
  • KidLazer  (23.02.15 09:13:05 ~ 09:16:15) 
Ülke kötü ve bir o kadar da vasat. Türkiye Cumhuriyeti vasatlık üzerine kurulu bir ülke. Ama daha önce bu kadar büyük bir kutuplaşma yoktu. Koalisyon dönemlerinde farklı fikirler de yaşayıp sistemden nemalanıyordu. Şimdi güç tek bir parti elinde toplandı.

Tabi kürtler, aleviler, sosyalistler için değişen bir şey yok. Onlar zaten her zaman sakıncalı piyade.
  • maxim gorki  (23.02.15 09:13:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.