[]

Spordan sonra ne yemeli

Bugün ilk defa spora gittim. Akşam yemeği yemeden gittim. Deli gibi aç hissediyorum. Doymam lazım ama 2 saat boyunca geberdiğim için hareket yaptığımdan yemem vücuduma nankörlük olacak gibi.
Neleri yesem sıkıntı olmaz...Mesela muz var 2-3 tane yesem, portakal aynı şekilde, mısır patlatması kiloda etkili olur mu?



 
hafif sekilde istedigini yiyebilirsin.

kalkip 3 tane muz yeme. yiyeceksen once az yemek ye. arkasindan 1 tane muz.
  • entrapmen  (22.02.15 22:06:26) 
Hemen yatmayacaksan istediğini ye. Tavuk ye et ye yumurta ye. Ne yersen ye.


  • angelus  (22.02.15 22:11:00) 
Profesyonel değilim baştan söyleyeyim, ben kendi yaptıklarımı söyleyeceğim. Fakat on yıldan fazladır spor yapıyorum.

Kısa ve öz olarak şöyle düşün. Sporda kaybettiğin enerjiyi alman lazım. Yani spor sonrası yemek yemek vücuduna nankörlük değil, tam tersi ödüllendirmek. Ancak ne yiyeceğin önemli. Bu spor özellikle akşam olacaksa, mümkün olduğunda yatmadan bir iki saat önce yeme işini bitirmek lazım. Yediklerinin de protein ağırlıklı olması yararına olur. Yani angelus'un dediği gibi, tavuk, yumurta, et, balık ne olursa. Bir de kilo vermek amaçlı çalışıyorsan sindirim sistemini de rahatlatmak amacıyla salata ye derim. Bir sürü muz yemenin pek bir işe yarayacağını sanmıyorum açıkçası. Bu arada meyvede de şeker olduğunu unutmamak lazım. Patlamış mısırın bu durumda pek sağlıklı olduğunu sanmıyorum :D tekrar ediyorum, hoca filan değilim.

sağlıklı günler diliyorum.
  • comedian  (22.02.15 22:47:46 ~ 22:48:37) 
Musli ye. Ben musli ve granola denilen su meyveli kitir yulaflar var onlari karistirip yiyorum spordan sonra. Hem tok tutuyo hem de lezzetli. Hem de dusuk kalorili ve lifli olmasi sebebiyle rahatsiz etmez. Acligini keser.


  • sekerli portakal  (22.02.15 22:52:14) 
Hanhatta ekstra muz kurusu alip karistiriyorum icine.mcanim cekti gece gece ya :(


  • sekerli portakal  (22.02.15 22:52:59) 
Et ye et.


  • arnold schwarzeneger  (23.02.15 07:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.