[]

Ülke olarak sorunumuz ne?

TSK'nın Süleyman Şah'a giden güzergâhını PKK ve Öcalan bayraklarıyla donatmışlar. Yok onlar normalde de vardı o yoldan gitmiş demesin kimse. Özellikle konulduğu çok bariz. Göze sokuluyor adeta.

Tamam zorluk çıkarmadan yollarını açmışsın -TSK'nın karşısında durabilir demiyorum ama diplomatik olarak işleri zora sokabilirdi- eyvallah da niye bunu insanların gözüne sokup oppurtunist tavırlar sergiliyosun? Tüm YPG bağlantılı yazar çizer okuma yazma bilen kim varsa övüne övüne paylaşıyorlar Öcalan-PKK bayrağı altında geçen Türk tanklarını. YPG İZİN VERDİ Tsk Süleyman Şah'ı taşıdı diye bas bas bağırıyorlar.

Hani çocukluğumuzda bize dalaşan yaramaz çocuklar olur ya her türlü haltı yer annesinin babasının yanına kaçar. Yanında gider göz göze gelirsin ama bi şey yapamazsın. Ha işte yaptıklarının bundan farklı görmüyorum ben. 572 tane asker geçiyor yanında gözlerine sokuyorlar o bayrakları. Diplomasi olsun, anlaşma olsun bi şey diyemiyosunuz. Ha tank geçerken yok bayrak tutmuş yok slogan atmış sikimde mi benim? Umrumda bile değil. Lâkin askerlerin %70-80'i milliyetçi olur. Normalde değilse bile o ortamda yine olur. Tahmin edebiliyorum nasıl kendilerine yediremediklerini. Eh be kardeşim ne gerek var kızıştırmaya ortamı? Birisi kendisini tutamasa çıksa indir lan o bayrağı dese ortalık gerginleşse ve daha ilerisi silah ateşlense n'olcak?

Tamam TSK geçerken bayrağınızı indirin demiyorum bu da eziklik olur hiçbir örgüt yediremez kendine ama özellikle göstere göstere her fırsatta askerlerin gözüne sokulmuş.

i.radikal.com.tr

i.radikal.com.tr

pbs.twimg.com

twitter.com (üstteki fotoğrafın aynısı ama bayrağa dikkat. Birileri ışıklandırmayla bayrağı ön plana çıkartmış. Hâlâ mı iyi niyet?

Hayır diyeceğim ki yine kötü niyetli değiller. Ama bu YPG yetkilileri olsun PKK sempatizanları olsun twitter gibi birçok mecradan "YPG tskya İZİN VERDİ DE GEÇTİ" tavırları niyetlerini belli ediyor.

Tamam Fırat olayı yaşanmıştı ama belki de bugünkü HDP binası baskınları, taşlamalarını kışkırtan yine onlardı. Adam televizyonda internette askerlerin gözüne sokulmuş Öcalan bayrakları altından geçmesini ülkücülerin kaldırabileceğini sanmıyorum.

Ne gerek var böyle hassas bir ortamda kışkırtmacı tavırlara allasen? Hayır izin vermeseler n'olcak? Bir terör örgütüne amerikan desteğiyle birlikte zar zor engel oldular zaten. Sınırındaki en az 600k askeri olan bir ülkeye mi hop dur bilâder izin vermiyoruz diyeceklerdi? İzni YPG vermedi efenim TSK aldı. Hem TSK hem de YPG için en mantıklı yol sessiz sakin bi şekide o güzergâhı kullanmaktı. Niye bu tip hassas durumlardan çıkar sağlamaya çalışıyor YPG?

Not: Ciddi anlamda hiçbir ideolojiyi savunmadan soruyorum bu soruyu. Ne milliyetçiyim ne solcu ne de Kürt. Gezi Parkı'nda da gaz yedim, Kobanê için de oturma eylemi olsun bilinçlendirme olsun bilimum aktivitelere katıldım.

Ve bugün çevremdeki sempatizanlar ellerinde iPhonelar ile gülerek " hehe bak YPG izin verdi nasıl geçiyorlar önderliğin bayrakları altında" diye etrafına gösteriyordu.

Buradaki sempatizanlara da soruyorum böyle hassas durumlarda ayrıştırıcı hareketlerde bulunduğunuzda sonucun ne olmasını bekliyosunuz? "Vay anasını TSK ya bak YPG'ye boyun eğmiş. Neymiş bu Kürtler yav" dememizi mi bekliyorsunuz? Bu tip hareketler sadece sempatizanları sevindirir geriye kalan ya nötr yaklaşır ya da oldukça irrite olur. Ha bugün HDP binalarını basıp önüne geçeni dövüp bıçaklayanları da lanetle kınıyorum mamafih kışkırtırsanız "Kahrolsun faşizm!" demeyeceksiniz kardeşim. Bakın burada faşik hareketleri mübah kılmaya, normalleştirmeye çalışmıyorum. Sen insanları bi kışkırtmaktan vazgeç, tüm azdırıcı unsurları temizle ve kendini bi akla ve gerçek anlamda "MAĞDUR" ol bakalım. Ben de gelip bağırayım kahrolsun faşizm! Ama o faşizme temel olmaktan bi vazgeç bakalım o yardım paralarını korumaya bizzat kendim gelmezsem namussuzum şerefsizim!

Ulan yok mu şu Dünya'da gerçek ya da sahte başarılarıyla karşıt grupları kışkırtmayacak ve bir kere bile ayrıştırıcı tavır sergilemeden herkesi içine alabilecek uzlaştırıcı bir akım? Her ideoloji ortadakileri ya da iyimserleri diskrimine edici bi şekilde gruplara ayırarak nihai barışın içine sıçıyor hem de ishâl olanından. Bir tarafta önüne geleni faşik diye yaftalayan -ki burada sadece HDP'yi kastetmiyorum emin olabilirsiniz- bir tarafta uç gördüğü insanları ya dışlayan ya da döven bir ideoloji karmaşası var Türkiye'de. Evet Türkiye'nin muhalefeti bunlar. Artık anlamayan aptaldır biz emzik seven bir toplumuz milli maç olsun ver zamı-gerçi 2008'den beri onu yapacak durumumuz yok- Çok ünlü birisi ölsün ver zamı ortalık karışsın ver zamı çıkar yasayı. Evet evet göt güvenlik paketinden bahsediyorum. Bu operasyonlar olduğu sırada 10 madde geçti yahu 10! Herkesin birlik olup bu tiranlığa gezi parkı'ndan daha sıkı bir şekilde karşı koyması gereken zamanda birisi diğer grubun parti binalarına saldırıyor diğeri de evet arkadaşlar bugün yine faşizmi kahrediyoruz havalarında. Hâlâ ellerinden geldiğince birbirlerini öteleyerek radikalleşmeye zorluyorlar. Yazık be yazık!

 
Hocam gerçek cevabı tam bilmek zor. Fakat doğrusunu söylemek gerekirse fikrim şudur;

Milletçe yozlaştık ve yakşaklaştık, karaktersizleştik. EN protest insanlar bile bir şekilde karaktersizlik taşıyor, genel bir veba gibi yozlaştık. İktidarından muhalefetine, zengininden fakirine buram buram sahtelik, yozlaşmışlık, çürümüşlük akıyor.

ben öyle hissediyorum
  • efrasiyab87  (22.02.15 20:56:56) 
ee bundan doğal olan şey ne ki.

ypg, bir egemenlik savaşında ve sahip olduğu her toprakta varlığını belli etmek isteyecektir. doğa kanunun gibi bişey bu. ypg'nin sessiz sedasız bir şekilde geçmesi, ypg için bir menfaat değil, aksine, bunu dünya kamuyonun gözüne gözüne sokması onlar için bir prestij. bir güç kanıtlaması.

ypg'li falan değilim ama, ypg'nin bu tavrı beklenir bir tavır. ypg değil xyz olsun fark etmez, aynısını yapardı keza yaptı ve tsk'dan bir negatif karşılık aldı mı? almadı, eee niye yapmasınlar ki o zaman. adamlar bakın iyi belleyin burası bizim sahamız diyorlar işte.
  • wilhelmwasmuss  (22.02.15 21:48:14) 
Gün olur devran döner.


  • Cursed Chico  (22.02.15 21:50:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.