[]

yuksek lisans sorusu

Ben yeni elektrik elektronik mezunu oldum, cok sukur. 2 senelik lisans mezunu askerlik tecil hakkimi kullaniyorum. Ve bu tecilin bitiminde yuksek lisans yaparak askere gitmemek istiyorum. Calisirken yani. Bu nedenle:

1: Bu yuksek lisans isi nasil oluyor. Hangi bolumlerde yapabilirim. Yani olay nasil oluyor bilmiyorum. Anlatir misiniz.

2: Tezli tezsiz oluyormus. Ben uzun sursun askere gitmeyeyim niyetindeyim. Ve fiyati uygun olmali. Ne yapmaliyim?

3: Yds, ales ve lisans not ortalamasi ile basvuruyoruz dimi. Peki. Ne zaman ve nereye basvuruyoruz. Hangi donemler oluyor. Ayrica ben bu 2 seneyi kullanip ne zaman yuksek lisansa baslamaliyim ki kacak durumuna dusmeyeyim.

4: Diyelim ki mesleki olarak da iyi olsun diye kendi bolumumun yuksegini yapmak istiyorum. Ne bolumler var. Neyden kac puan almam gerek.

5: Bu yds ve alese girdim diyelim. Kac sene kullaniyorum bunlarin puanlarini.

Zahmet eden herkese cok tesekkurler.

 
Dediğin stratejiyi harfiyen uygulamış biri olarak yazıyorum.Çalışma hayatına atıldıktan sonra işe devam etme düşüncesi ile tecilimin bitmesine aylar kala ekonomik olarak uygun fiyatı olan THK Üniversitesi işletme yüksek lisans programına başladım,bedelli çıktı askerlikten yırttım.Okulu kasti olarak uzatıyordum ders az alarak.Tezsiz y.lisans işletme 4500-5500 gibi birşey arası değişiyor kurumlarla yaptıkları anlaşmaya bağlı olarak.Tezsize ben başladığımda maşallah sadece lisans diploması sahibi olmak yetiyordu Ales'dir ,üds'dir bakan yok bodoslama giriyosun.Ama ciddi manada yüksek bir beklenti içinde olmamak gerek bahsettiğim tarzda programlarda çünkü ana mesele ya askerden kaçmak yada devlet memurları felan için kıdem kademe vb.ye yolunu açmak.


  • ecos  (22.02.15 19:07:20) 
1. bölümünle alakalı bölümlerde yapma şansın çok daha yüksek. ancak mba yapabilirsin. ya da endüstri gibi bölümleri okuyabilirsin. bu gibi durumlarda sana elektrik elektronik bölümünde olmayan ve master seviyenin lisans bölümündeki bazı dersleri ön kabul olarak verebilirler.

2. farketmez. tezsiz daha rahat ancak onun da sınavları var. yamulmuyosam tezsiz fiyatları senelik 8k'dan başlıyor. yine yamulmuyosam master kayıtlıysan 29 doktora kayıtlıysan 34üne kadar askere alamıyolar seni. artık okuldan atılma diye bişe olmadığı için master'a kaydol yan gel yat 29a kadar bişe olmaz.

3. okulların gereksinimleri farklı olabilir ancak genel olarak yds (ben üds almıştım benim zamanımda öyleydi) ve ales alman gerekiyor. yine şartlar için okul sayfasını takip etmelisin. master güz ve bahar döneminde başlar. bazı okullar bazı bölümler için ara dönem kayıt imkanı sunmaz. bazısı ise her iki dönemde alır. dediğim gibi istersen şimdi başla 29una kadar sorun olmaz o yüzden 2 yıl beklemene gerek yok. ayrıca 2 yıl beklersin sonra master mülakatında çakarsın hop askere alırlar sdfds

4. bu soruna cevap vermek istemiyorum. çünkü mezun olarak bunlardan haberdar olmuş olman gerek. tamam askerden yırtmaya çalışıyosun da elektrik elektronik okuyacak zekaya sahipsin bu bölümün geleceği hakkında fikrin yok mu? master demek belli bir konu üzerinde uzmanlaşmak demek. bi zahmet onu da sen bul.

5. sanırım geçerliliği 2 yıldır emin eğilim.

yukarıda yazanlar hayal ürünüdür.

sevgiler.

not: tezsiz yapıp bitirirsen diplomanda tezsiz diye yazmaz. normal tezliymiş gibi mezun olursun. ha ama sana ne derece bişe katar o malum.
  • KidLazer  (22.02.15 19:18:22 ~ 19:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.