[]

Kedi kopege lazer tutmak kotu bir sey mi

Kizimizla beraber marketin onundeydik mesela, baktim biri arabada ona lazer tutuyor. Dedim sen napiyon lan. Noldu dedi, indir onu dedim sertce. Sanki zaaf kullanmak gibi geliyor. Cunku oyun sana gore evet ama hayvana gore oyun gibi olmuyor.




 
saçmalıyosun bence.


  • fucking machine in my head  (22.02.15 18:05:23) 
senin kedine köpeğine yapılınca kötü tabii ama
hugelolcdn.com
o kadar sıkıntılı bir durum değil, özellikle kedi oynatmak için.
kediler zaten her fırsatta avcılık içgüdülerini kalibre etmek için hareket eden nesnelere-gölgelere saldırırlar.
  • ismail yk  (22.02.15 18:06:21) 
değil ama sağlam dayak yersin o tavırla bugün yarın.

lazer tutarak hayvanla oyun da oynayabilirsin, eziyet de edebilirsin. Haliyle, çeşitli parametreler eklenmeden birşey ifade etmiyor hareket kendi başına.
  • rygard  (22.02.15 18:06:26 ~ 18:30:56) 
Biri beni öyle oynatsa zannediyorum bir zaman sonra delirir lazeri tutana pençeyi gömerdim. Bu durumda ben uygun olmadığını düşünüyorum ama bilimsel bir kaynağa dayanarak değil empati yaparak elde ettiğim çıkarımlara dayanarak söylüyorum. Hatta ibnelik bence. O değil de yazdıkça sinirleniyorum, empatinin de bokunu çıkarmamak lazım galiba.


  • angelus  (22.02.15 18:21:40) 
i.imgur.com
kedi çok huylanırsa noktayı yakına getirip tuzak kurup tutup kediyle oynarsınız olur biter. hergeleliğin lüzumu yok tabii.

  • ismail yk  (22.02.15 18:40:39) 
Direkt gözüne tutmak kör ediyor, o ayrı ama oyun amaçlı tutmanın da psikolojik olarak zararı var. Avlanma güdüsünü tatmin edebilmesi için avının peşinde koştuktan sonraki aşamada onu yakalayabilmesi gerek; ama lazeri yakalamak diye bir şey söz konusu olmadığından bir süre sonra her yerde lazeri aramaya başlıyor hayvan. Yani neferkitty'nin de dediği gibi, hayvan avlanma güdüsünü tatmin edememiş oluyor ve bunun da olumsuz sonuçları oluyor.


  • whimsical  (22.02.15 22:28:08) 
benim köpeği oynatıyorduk ama hayvan saplantı yaptı resmen. uyuşturucu bağımlısı gibi tek istediği lazerle oynamaktı hep. gelip bizden lazer istiyordu hep. sonra ben de okudum psikolojilerinin bozulduğunu. lazeri ortadan kaldırdık.
çok zor unutturduk. 1 sene oldu nerdeyse ama hala arada gelip lazer istiyor. (yeri kazır gibi bir hareketi var, onu yapıp bize bakıyor)

BU arada bizimki farkındaydı lazeri bizim yaptığımızın. mesela bir süre sabit tutunca gelir pat diye patisiyle elime vururdu "oynat şunu düz tutma" diye.
  • innerbliss  (23.02.15 08:00:22) 
Birisi, ben kopegimi gezdirirken lazer tuttu, kaynagini goremedim ama kopegim zaten hemen her turlu isik kaynagindan ve bilmedigi seylerden odu patlar. Beni surukleye surukleye eve goturdu o gun. Epey kufrettim o gun o zirtapoza.


  • bir varmis bir yokmus  (23.02.15 16:12:56 ~ 16:13:20) 
@innerbliss;

yorumun çok güldürdü beni :) , yanlış anlamazsın herhalde, "çok zor unutturduk. 1 sene oldu nerdeyse ama hala arada gelip lazer istiyor."

çok fena :)
  • nucleon  (24.02.15 22:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.