[]

Atina'dan birkaç Ege Adası'na bağlama?

Merhabalar.

Böyle Temmuz sonu Ağustos başı gibi Atina'ya gitmek, sonrasında da Santorini'nin de mutlaka içinde bulunduğu birkaç adayı gezmek gibi bir planımız var. Deneyimli ve bilgili arkadaşlara soracak birkaç sorum var.

Mesela Atina'yı gezmek için kaç güne ihtiyacımız olur? Önerebileceğiniz atraksiyonlar var mı?

Mesela Santorini'ye gidip fantezi yapıp çadır kampı kuralım dedik, kurabilir miyiz? kamp alanları vesaire var mı? ya da aklımıza esen bir sahile hoop diye çadırlarımızı dikebilir miyiz?


Santorini ve diğer adalara ulaşımın en önerebileceğiniz yolu nedir? Uçak ile Atina'dan uçuşları var, bunun dışında net olmamakla birlikte gemilerle de gezilebileceğini duydum/okudum bir yerde, olayın aslı astarı nedir?


Bir de Santorini dışında önerebileceğiniz bir ada var mı? Önceliğimiz çok fazla kop kop eğlenmek coşmak değil, daha çok tarihi dokuyu, kültürel yemekleri, doğal güzellikleri gezmek görmek yemek.


Yardımlarınız için teşekkürler.

 
Atina:
- en az 3 gun ayirin derim.
- 1 gun akropolis ve sehir merkezindeki tarihi yerler icin hepsi yurume mesafesinde. Arad Monastraki meydanindeki Bayraktarisde "suvlaki" / kebap keyfi
- 1 gun gunubirlik Cape Sounio - Atinadan otobus ile gidis-donus
- 1 gun de sehir merhezinde aylak aylak dolasip, Lycabettus tepesine cikip Akropolu karsidan seyretmek icin

- bonus gun var ise, yine gunubirlik Hydra adasi gezisi. Hidrofoil veyea katamaran gemiler Pire limanindan kalkiyor.
- Pire de pek fazla gorulecek yer yok. Ama Mikrolimano/Turklimani manzalari yemek, bar ve kafe icin harika olur. Pire, teknik olarak Atinanin banliyosu bu arada.

Santorini:
- ucak ile gitmek tabiiki en hizlisi, ama eger vaktiniz varsa gemi de yaz aylari icin cok keyifli ve ucuz olur. Gemilerin cogu dolmus gibi yoldaki bir adaya ugrayip gittigi icin adalardaki gunluk hayati da gozlemlemis olursunuz.

iyi seyahatler
  • parcxerox  (23.02.15 01:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.