[]

20 iş gününde tamir edilmeyen telefon

Merhaba,

Hemen özet geçeyim, 18 ocakta telefonumu MediaMarkt'a tamir için teslim ettim. Gün itibari ile 25 iş günü geçti ama hala telefonum yok. Bu durumda yapabileceğim neler var?


 
30 is günü tlf tamiri. Ama ilk aldığın günden itibaren 30 gün içinde verdiysen 20 iş günü cevap vermek zorundalar


  • indescribable  (22.02.15 15:12:31) 
Servise girişi hangi tarihte yapıldığı önemli olmalı, yani sizin mediamarkt'e teslim tarihiniz değil, mediamarkt'ın servise teslim tarihi önemli olmalı, ona göre hesaplayın eğer 20 iş günü gene dolmuşsa ürünün değişimi veya iadesi hakkınız olur, eğer firmalar reddederse tüketici hakem heyetinden halledebilirsiniz.


  • atom karincanin torunu  (22.02.15 15:15:44) 
Yasal süreyi geçtiyse yenisini isteyin sözleşmede yazması lazım öyle bişe.


  • opethian  (22.02.15 15:18:15) 
Onu da hesapladım, servise 21 ocakta verilmiş. Ona rağmen 22 iş günü oluyor.


  • Haldamir  (22.02.15 15:30:07) 
yanlış anlaşılmasın lütfen ama cevapların hiçbiri doğru değil. telefonlarda tamir süresi 20 iş günüdür, bu süreye cumartesi günleri dahil, pazarlar değildir. ayrıca telefonun tamiri 10 iş gününü aşarsa eğer geri kalan süreler için benzer özelliklerde bir cihazı satıcı/sağlayıcı size temin etmek zorundadır. sürelerin hepsi ürünü mediamarkt'a verdiğiniz tarihte başlar ve yedek telefonu da yine mediamartk vermek zorundadır. yalnız o yedek telefonu size hayatta vermez mediamarkt. 20 iş gününü geçtiyse derhal tüketici hakem heyetine ücret iadesi için başvuru yapın. ayrıca sonradan telefon tamir olup size verilmek istenirse kabul etmeyin, gidip almayın, postayla gönderirlerse postayı reddedin.


  • orada olmayan adam  (22.02.15 17:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.