[]

hangi monitör? (yes, yine ben)

standart günlük kullanım, oyun vs gibi exxxtra beklenti yok ama grafik tasarım için elverişli olması fena olmaz. ekran büyük olsa tabi daha güzel olur ama bütçe kısıtlı, hdmi zorunlu ve bu ikisinde de var.

LG 22MP55HQ-P - 399 TL (469'dan düşmüş)

www.hepsiburada.com


BenQ RL2240HE - 399 (499'dan düşmüş)
www.hepsiburada.com

 
ikincisi gaming. birincsi IPS. IPS olanı al. ama newegg gibi sitelerden incele de al. ama grafik işleri için IPS şart gibi.


  • ben smyrna with bpd  (21.02.15 18:33:28) 
oyun oynamak için benQ, iş yapmak için lg o ikisi arasında.


  • rygard  (21.02.15 18:38:35) 
listeye bunu eklemeye gerek var mı? bu da IPS.

Philips l227E6QDSD/00 21.5 - 379 TL (469'dan düşmüş)

www.hepsiburada.com
  • nodrap  (21.02.15 19:12:44) 
e yine aynı durum var. sen ips mi led mi istediğine bir karar ver önce, ona göre bakalım uygun modellere. ips'in renk kalitesi, çıkabildiği kontrast aralığı çok daha iyidir ancak hareketli görüntüde performansı düşüktür, gölgelenme problemleri yaşatır. diğer paneller oyun gibi aynı anda çok fazla şeyin hareket ettiği uygulamlarda daha iyidir.


  • rygard  (21.02.15 19:17:08) 
abi mac mini'yle kullanıcam. oyun performansı yalan yani, o yüzden ips linki verdim zaten. ama şimdi bir cahil olarak sormak istiyorum, video dediğimiz şey de hareketli görüntü sonuçta. yüksek çözünürlüklü videoda sorun yaşatır mı?


  • nodrap  (21.02.15 19:19:22) 
bluring/bulanıklık problemi şöyle bir şey;
www.youtube.com
bu da ghosting'e örnek;
www.youtube.com


açıkçası ben işim gerektirmedikçe ips almaz, ips'in ucuzuna ise hiç yanaşmazdım. O monitörler ile sorun yaşamazsın da diyemem. Çok belirgin olmayacak, bu kadar kötü olmayacaktır en azından; cdn.makeuseof.com ancak can sıkacak yine de.


bir de backlight bleed/arka panel ışığı taşması denilen hadise var. O modelle ilgili olsa da biraz şans işi;
cdn.makeuseof.com
  • rygard  (21.02.15 19:26:58 ~ 19:35:03) 
vay anam vay tüplü ekrandan nerelere gelmiş dünya. neyse bu durumda ips alıp yoluma devam edicem ki zannediyorum ilk attığım lg'yi alırım. varsa başka öneriniz o da olur.

edit'e edit: abi kafam karıştı şimdi. benq'yu mu alayım bu durumda?
  • nodrap  (21.02.15 19:34:27 ~ 19:35:51) 
bu saydığım sorunların hepsi ips sorunlarıydı.

Yine de kesin olarak karar verdiysen almaya, görmeden model belirleme derim. Ips gerçekten internetten alınabilecek bir ürün değil bence. almadan önce mutlaka bir mağazaya gidip, kendi gözünle görerek karar ver.

son tahlilde (hehe ne dedim ben) bence düşük bütçeyle monitör alacaksan ips değil led seçmelisin. 1000 liralık fiyatlara çıkabileceğin zaman ips monitörler daha sorunsuz ve güzel olmaya başlıyorlar.
  • rygard  (21.02.15 19:37:21 ~ 19:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.