[]

sporda ani performans artışı

Selam,

Yüzme öğreniyorum ve kurbağalamayla düne kadar durmadan 80 metreden fazla gidememiştim. Bugün de böyle 2-3 tur atıp bekliyordum. Sonra, yine başladım ama bu kez duramadım ve 700 metre durmadan yüzdüm. Bittiğinde yorgun bile değildim, kriz filan geçiricem diye korkup durdum hatta. Hayırdır, ne oldu bana böyle?

Ek bilgiler;
Havuz :20 m
Derinlik:2 m
700 m süresi:25-30 dakika
Zaman: Sabah, aç karnına

 
Kalp zamanla daha az performansla daha çok kan pompalamaya başlıyor, o da dokulara daha çok oksijen taşınmasını sağlıyor. Haliyle bu da performansınızı olumlu yönde etkilemeye başlıyor; daha şiddetli aktivitelerde daha az yoruluyorsunuz.


  • angelus  (21.02.15 14:31:36) 
uzun zamandır düzenli basket oynuyorum ve yüzmeye de bir süredir gidiyorum. Birden bire nasıl böyle bir değişim oldu, bunu anlıyamıyorum.


  • birkac sorum var  (21.02.15 14:33:49 ~ 14:38:54) 
Her insanın bir VO2 maks. sınırı vardır. Yani oksijen alım sınırı. Bu kabaca; egzersiz esnasında ne kadar sık nefes alırsan, senin aynı paralelde bir o kadar aerobik enerji üretmeni sağlar. Bu da performansına yansır. Lakin dediğim gibi; bunun bir sınırı vardır. O sınır geliştikçe egzersiz yapan kişinin de performansı aynı şekilde gelişir ama bu değişim senin dediğin gibi bir anda olmaz; adım adım gelişir. Sen kendini zorladıkça fark edersin bunu. Yani dün 100 metreyi 15 saniyede koşup bugün 14 saniyede koşamazsın; 1 sene sonra 14 saniyede koşarsın. Sistem, dediğim gibi, adım adım ilerler. Sen bunu yeni fark etmişsin sadece.


  • angelus  (21.02.15 14:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.