[]

Düzgün konuşamayan insana öneriler

Türkçe cümle kurarken vs. zaman zaman düzgün kelimeleri seçemiyorum. Aklıma gelmiyor kelimeler. Çok düşünüyorum. Kitap oku vs demeyin yeteri kadar okudum. Ilacım ne sizce?




 
dün en son tedbir diyemedim asla gelmedi aklıma oysa ne kadar basit bişey. son aylarda oluyor bana bu, konuşurken kelimesini bulamıyorum. ilacı yoktur bence belki dönemliktir, belki b12 sıkıntısı vardır.


  • mula  (21.02.15 10:49:26) 
Bende uzun zamandır var ya


  • cemlemikonusuyorsun  (21.02.15 10:50:18) 
Faha önce nörolojik bi problem yaşamıştım. Doktor ilerde sara hastası olabileceğimi söylemişti. Alakası olabilir mi?


  • cemlemikonusuyorsun  (21.02.15 10:59:45) 
bir arkadaşımda aynı durum vardı. disleksi var sanırım doktora gitmem lazım demişti. disleksiyi bir araştır istersen.


  • Heathcliff  (21.02.15 11:02:05) 
olabilir tabi, daha önce nörolojik problem yaşamamış olsanız bile nöroloji ile alakalı bir durum olabilir.
bu tarz durumlarda hemen gideceksiniz ki ilerleyen bir durum varsa erken müdahele edilebilsin diye.
ne olur bilemem ben bilemem tabi ama doktora gitmenizde fayda var.
  • neferkitty  (21.02.15 11:03:28) 
durum bende de var gibi. bazen kelimeler aklıma gelmıyor, bazense kelimeyi telafuz etmekte zorlanıyorum. derdimi efektif şekilde anlatamıyorum, seri ve akıcı konuşmada zorluk çekiyorum.


  • asama  (21.02.15 11:04:13) 
Aynısı bende de var. seri ve akıcı konuşamam kelimeler aklıma bir türlü gelmiyor. 1 dakika boyunca konuşamam mesela takipteyim.


  • komando kani var bende  (21.02.15 11:12:59) 
Bol bol okuyun'un ötesinde bol bol yazın. Bence okumaktan çok yazmak etkili oluyor. Kullanılan kelimeyi unutmak daha zor oluyor çünkü. Kitapta "müşkülpesent" sözcüğünü okuyunca insan unutabiliyor ama kişinin kendisi bir kere kullanınca yerleşiyor ve bir sonraki kullanıma hazır oluyor. Hatta ben de yapayım dediklerimi.


  • aychovsky  (21.02.15 11:16:56) 
Arada bana oluyor bazen heyecan mi yapıyorum nedir kelimeyi doğru söyleyemiyorum mesela dün anneme eyeliner diyeceğim diyemedim ya la.


  • indescribable  (21.02.15 11:17:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.