[]

kişisel duraklama dönemi, dil bölümleri ve iş imkanları

merhaba arkadaşlar.

biraz uzun yazacağım. iki sene önce iü'de latin dili ve edebiyatına girdim. aslında istediğim bölüm fransız dili ve edebiyatıydı. ancak sınavdan bir gün öncesinde bile benimle tek taraflı kavga eden, beynimi sünger gibi sıkan bir sevgilim vardı. sınavdan önce de tartışınca bambaşka bir boyuta geçti kafam. sınavdan bir ay kadar sonra ayrıldık. o günden beri bomboş yaşıyorum. bölümdeyse gerekli olanları aldım. tüm tedrisatı kafama yerleştirdim. öyle ki, tüm roman dillerini kelime köklerinden tanıyabilecek kadar etimolojik zekam gelişti. fakat bölüm sosyal ve eğitim açısından biraz sıkıntılı. kaydadeğer değil.

ikinci senemi de kalarak geçiriyorum. ygs'ye başvurdum. başvururken kafamda lys-5 fransızca ile fransızca mütercim tercümanlığa girmek vardı. fransızca'ya çok büyük ilgim var. hele bölümün erasmus okullarını duyunca daha da heyecanlandım. bölümden konuştuğum bir arkadaş ise çok zor, anca çok çalışanın başarılı olabileceği bir bölüm olduğunu söyledi. çok niyetliyim aslında. ygs'den hemen sonra fransız kültür'de kursa gidip temmuz'a kadar a1'i almayı düşünüyorum. fakat bölüme başladığımda yeterli olur mu bilmiyorum.

diğer seçeneklerim de sınava ingilizce'den girip italyan dili ve edebiyatı, dilbilim yahut fransız dili ve edebiyatı'na gitmek. yine istanbul üniversitesi tabii. fakat pratiksizlikten ingilizcem durakladı. sınav ingilizcesine nasıl çalışmam gerekir bilmiyorum. girdiğimde 55 doğru yapabilmiştim. hedefim 75.

kişisel duraklama dönemi olarak adlandırıyorum bunu. her şeye üşeniyorum, yok sayıyorum. yapmam gereken her şeyi kaçırıyorum. sürekli oturuyorum fakat niye oturduğumu da bilmiyorum. hiçbir şeyden zevk alamıyorum. canım ders çalışmak, kafa yormak istiyor. yurtdışında yüksek lisans yapıp iyi bir tercüman olmak istiyorum, çok istiyorum fakat bu buhrandan nasıl kurtulabileceğimi bilemiyorum.


yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

 
  • i was made for you  (21.02.15 10:58:32) 
yardımı olur mu?


  • lounge act  (21.02.15 12:32:59) 
Sınav için olur tabii ki.


  • i was made for you  (21.02.15 17:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.