[]

İnternet problemi

Merhaba,

İnternetle ilgili hız problemi yaşıyorum ve 2 haftadır çözülemedi. TTNET sürekli olarak santralden inceledik sorun yok diyor. Yani onların gönderdiği veride anlaşılan bir problem yok. Ama internet eklediğim resimdeki hız değerlerinde seyredir. Bazı zamanlar 10 mbiti görüyorum ancak hemen ardından tekrar test yaptığımda hız bu seviyelere düşüyor.

Bunun nedeni ne olabilir? Ethernet kartımı değiştirdim problem çözülmedi. TTNET sorun bizde değil dediğine göre, modemden ya da kablolardan dolayı böyle bir şey kaynaklanabilir mi?

Her ne kadar TTNET sorun bizden kaynaklanmıyor dese de ben sorunun onlardan dolayı yaşandığını düşünüyorum. Çünkü 15 yıldır böyle bir problem yoktu ve internetin bağlı olduğu telefon hattını taşıdıktan sonra bu olayı yaşamaya başladık. Bir türlü sorunu çözemedim.

 
Modem yahut pc ile ilgili bir problem olmadığına eminsen sorun kablolarda ya da ankastrededir. Bu sorun da uzaktan santralden kontrol edilemez. Ttnet arıza servisinin gelip bir cihazla eve gelen bağlantıyı kontrol etmesi gerekiyor.


  • opium  (20.02.15 21:26:07 ~ 21:27:58) 
Modem ya da pc ile ilgili bir problem olup olmadığından emin değilim. TTNET arıza servisi 2 haftada 5-6 kere gelip hatta problem yok deyip gidiyor. Eve gelip bile söylemiyorlar. İşlemleri yapıyorlar akşam bana telefon geliyor "sorun yokmuş" diye.

Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulmama imkan yok mu?
  • osurmaya mi geldik  (20.02.15 21:35:22) 
Sırasıyla kendin deneyebilirsin o zaman.
Öncelikle başka bir pc ile, pc de sorun yoksa başka bir modem ile denedikten sonra bunlarda sorun olmadığına eminsen şayet ttneti arayıp pc ve modemde sıkıntı olmadığını belirtip eve servis almak istediğini söyleyebilirsin. Ayrı bir ismi vardı bu servisin. Ekstra ücret vermek gerekiyordu 10-20 lira gibi bir şey sanırım. Söyleyeceklerdir muhakkak. Bir de daha önce sürekli arıza kaydı bıraktığını sonuç alamadığını söylersen başka bir ekip yönlendiriyorlardı. En azından ben bu şekilde deneyimledim.

Elit hizmet diye geçiyormuş.Ayrıntılar ;www.ttnet.com.tr
  • opium  (20.02.15 21:58:47 ~ 22:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.