[]

Özel Üniversite

Hiçbir bilgim olmadığından soruyorum, burada çalışan araştırma görevlisinin herhangi bir devlet üniversitesinde çalışan araştırma görevlisinden farkı var mıdır? Mali haklar, özlük hakları, çalışma şartları vs. gibi her açıdan değerlendirilebilir.




 
Okuluna göre değişir bence. Kendi okulumda bazı araştırma görevlileriyle senelik değil, dönemlik anlaşma yapılıyordu. Yazın çalışmadıkları için de maaş alamıyorlardı. Mevsimlik işçi gibi olduklarını söylüyorlardı. Şu an durum ne bilmiyorum, degistirmek için çalışmalar vardı.

Bahsettiğim çalışanlar kadroya giremedikleri için araştırma görevlisi değil de eğitim asistanı olarak gözüküyor.
  • pike  (20.02.15 18:08:57 ~ 18:12:08) 
aslında tek ortak noktaları öğrenci olmaları denilebilir (master/doktora yapanlar için). Onun dışında maalesef özel üniversite =özel şirket, devlet gibi değil.
hatta bazı özel okullar sigorta bile yapmıyor. bunun için kampanya ilan yapıldı bi ara.

  • niye ama  (20.02.15 18:09:36) 
çok daha düşük maaş alıyorlar genellikle.


  • passion rules the game  (20.02.15 18:10:36) 
Tabii ki de vardir. Devlet universitelerinde calisan kisiler devlet memuru statusundedir. Su an devlette maaslarda iyilestirme yapildi. Ozel universitelerdeki arastirma gorevlilerinden daha fazla kazaniyorlar. Calisma sartlari gibi konular degisiklik gosterir ama devlet yada ozel daha iyidir diyemeyiz. Kisilere ve bagli olduklarina baglidir bu durum


  • ex animo  (20.02.15 18:11:24) 
bilkent'te asistanlık (araştırma görevlisi kadrosu açmak yerine bursiyer adı altında asistanlık yaptırmak. sağlık sigortası+600-800 tl burs), gazi'de araştırma görevliliği yaptım/yapıyorum. bilkent'te parasal konular dışında mutluydum, okulda olmak hoşuma gidiyordu, öğrenciler daha istekliydi. gazi'de de 3200 tl maaş var, sözleşme stresi yok gibi ama enerjimi o kadar aşağıya çekiyor ki kadro bulur bulmaz tobb, başkent ya da atılım üniversitesine geçmeyi düşünüyorum.


  • marla is in my head  (20.02.15 21:23:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.