[]

Yurt vs Ev

İstanbul'da üniversiteye yeni başlayacak birisi için, başta tek başına kalabileceği ve sonradan yanına arkadaş bulabileceği tarzda bir ev mi yoksa bir yurt mu tercih edilmeli ?




 
daha önce istanbul'a gelip nasıl bir yer olduğunu görüp öğrenmemişseniz yurt tabi ki.


  • aithra  (19.08.09 12:51:25) 
bütçene göre değişir. kira verebiliyorsan tabii ki eve çıkman her açıdan daha iyi.


  • turuncu harpagon  (19.08.09 13:03:58) 
Yurtta tanıştığınız biriyle eve çıkmak her zaman daha iyidir. Her halini görürsünüz. İstanbul'a yeni geliyorsanız zaten bir iki sene yurtta geçirmeniz her açıdan sizi daha rahat ettirir.


  • guzelmarmara  (19.08.09 13:05:47) 
Öncelikle yurtta kalmanız faydası olackatır. ben üniversite dönemlerimde ilk yıl özel bir yurtta kalmıştım. ilk yılın sonunda, neredeyse her bölümden tanıdığınız insnalar olur. başka fakültelere falan uğradığınızda da zorluk çekmezsiniz kampüs içinde. hemen "naber kanka" gibi muhabbetlere girebiliriniz o fakülteden arkadaşlarınızla. ev arkadaşları için de çok geniş scaleden seçenekleriniz olur. zaten az çok herkes eve çıkmayı planladığı için hemen üç kişilik bir grup oluşturabilirsiniz yakın arkadaşlarınızla.


  • teletabi  (19.08.09 13:06:42) 
istanbul'u tanımıyorum fakat abim 7 sene orda yaşadı. Ev bulma konusunda o yardımcı olucak. Arada bir gelmeyi de düşündüğü için ev bulmamı daha çok istiyor.

Yurtta kalmak ayrı çevrelerden insanları tanımak için iyi fakat güvenebilecek yurt bulmak zor. Okulum avcılarda bu yüzden e5 metrobüs duraklarına yakın bakırköy veya bahçelievler civarında tavsiye edebileceğiniz yurt var mı ?
  • huleyn  (19.08.09 13:24:02) 
okulun avcılar'da ise avcılar'dan ev aramalısın bence. bakırköy hele de bahçelievler'de kiralar avcılar'a göre daha fazladır. olmadı beylikdüzü tarafında oturursun zaten çok yakın. tek dolmuşla bi kaç dakikada gelebilirsin okuluna. beylikdüzü zaten öğrenciden, öğrenci evinden geçilmez. istanbul üniversitesinin avcılar kampüsüne mi yerleştiniz?
isterseniz sizi nurcuların yurtlarına yerleştirmeye çalışırım(ciddiyim). kardeşkentte, halkkentte, oğuzkentte çok geniş evleri vardır. fiyatları uygundurda abilik yaparsınız.)

  • wertyu  (19.08.09 15:11:03 ~ 15:26:24) 
@wertyu

evet, istanbul üniversitesinin avcılar kampüsüne yerleştim. Dediğiniz yerler okula yakın olsa da merkezi yerlere uzak. Ben iki tarafın ortasında bir yer arıyorum. Ayrıca tarikatlar dolayısıyla yurtlardan çekinirken sizin bu tavsiyeniz çok güzel oldu :)
  • huleyn  (19.08.09 15:49:01) 
bende aynı yere yerleştim :] acaba hangi bölümdesiniz ?


  • within temptation  (19.08.09 20:32:09) 
@within temptation

veterinerlik fakültesi. Siz kalıcak yer olayını nasıl hallettiniz ?
  • huleyn  (19.08.09 22:02:38) 
@huleyn,
istanbul'da ikamet ediyorum.umarım tarikatçılara bağlı olmayan doğru düzgün bir yurt bulursun.bu arada bende bilgisayar programcılığın'dayım.

  • within temptation  (19.08.09 22:14:07) 
avcılar'dan tek metrobüsle her yere yakınsınız artık, avcılar'da ev tutmak da gayet mantıklı.


  • aithra  (20.08.09 11:16:50) 
avcılar civarında tarikatlardan geçilmiyor (aslında istanbul genelinde durum böyle)
geçen yıl yurt araştırmıştım ordan biliyorum.
imkanın varsa bakırköy civarından ev tutman çok mantıklı, avcılar gibi istanbul dışında bir yerden mekan edinip de güzelim istanbul hayatından soğuma.

evinin merkezde olması hissi her zaman için önemlidir.
  • hsmbnl  (01.09.09 21:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.