[]

kıbrıs-ingiltere

Bu kıbrısın kuzeyinde yaşayanların İngiltere merakı ve orda yaşama kolaylığı nereden geliyor? Vize için bile oraya gidip, başvurun diye salık veriyorlar.




 
ada ingiliz kontrolündeydi daha önce. trafik soldan akar, direksiyonlar sağda.


  • sana guluyorum sadece  (20.02.15 17:34:47) 
kıbrıs'ın kuzeyi ile alakası yok, tüm kıbrıs için geçerli kolaylık dediğin şey. kolaylığı nereden geliyor, birleşik krallık yahut abd hariç eski ingiliz sömürgeleri kıbrıslılar'dan vize istemiyor idi. hala da istemiyor - ki hoş, artık hiçbir ab üyesi ülke de istemiyor. gene 1974 öncesinde çokca ingiltere'ye giden oldu kıbrıs'tan, '60 cumhuriyeti kurulurken de gidenler var - kah ekonomik nedenlerle, kah iki toplum arası çatışmadan ve kıbrıslı rum yöneticilerin kıbrıslı türkler'e karşı etnik temizlik merakı olduğundan.

şu andaki şartlarda da, adada doğru dürüst iş yok, hele ki üniversite mezunlarının çoğu için; insanlar göç ediyorlar hali ile hala da bu yüzden. ingiltere'de hali hazırda ciddi bir kıbrıslı nüfusu var ki o nüfus öncelerden beri orada zaten şu anda göç edenlerden bağımsız olarak. bu arada ciddi bir kıbrıslı nüfusu derken, adadaki kıbrıslı nüfusu açıklanmadığı için tam kaç katı hesabı yapılamıyor ama en iyimser tahminlerle bile adadakinin en az 2 katı kıbrıslı var birleşik krallık'ta şu anda. ingiltere, kıbrıs'tan göç edenler için hala tercih edilen yerlerden birisi, ama tek ülke değil elbette bu arada.
  • kulkke  (20.02.15 17:39:13 ~ 17:58:46) 
kktc'deki her hanenin ingiltere'de en az 2-3 akrabası var. merak ordan, vize konusu da arkadaşların açıkladığı gibi ingiliz sömürüsünün eskilerden kalma avantajı.


  • prompter  (20.02.15 17:41:59) 
kktc'de üniversiteyi ingilterede okumuş da çok kişi var. büyük bir olay olarak görmüyorlar ingiltereye gitmeyi, orada okumayı.


  • marla is in my head  (20.02.15 21:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.