[]

Yurtdışı staj

Selamlar,

Kendi çabamla yurtdışında staj bulmaya çalışıyordum. Okuduğum bölümde dünyada ilk 100e girmiş okuldaki hocalara mail hazırlayarak mail attım. Para talebim olmadığını, transkript, cv vs ekledim.

Hindistan'dan 3 farklı okuldan 3 hoca olumlu döndü. Bir tanesi özel olarak ilgilendi. Kendisi yazın bir projeye başlayacakmış, katılırsam memnun olacağını söyledi. Öğrenci olarak teknik bi altyapım olmasa da ilgimi çekti tabi. Adamla skype falan yaptık. Gayet iyi biri, düzgün davranıyor.

Kendi yanına student assistant olarak alacağını, okuluma onay mektubunu da bu şekilde atacağını belirtti. Bugün mail atmış, kalacak yer ayarladığını da söylemiş.

Adam neden bu kadar iyi davranıyor çözemedim. Cidden bi tırstım. Biodata hazırlamamı, pasaport numaramı da eklememi söyledi.

Çok kıllandım arkadaşlar. Acaba biz toplum olarak çok mu şüpheci olduk, tüm bu olanlar normal mi?

 
neden seni secti sorusuna cevabın varsa eger bi dene derim bunlar guzel avantajlar


  • cokponcik  (20.02.15 14:55:17) 
Ortalamam çok iyi, adam niye bu kadar ilgileniyor yine de anlamadım. Korktum biraz acikasi. Stajyer pozisyonu deil de öğrenci asistanlığı olarak alması da kafami karıştı. Stajyer olarak başvurmak istersem okulun para talep ettiğini soyledi. Yanıma asistan olarak alıcam o yüzden dedi. Cidden kıllandım.


  • cemlemikonusuyorsun  (20.02.15 14:56:46 ~ 14:59:07) 
öncelikle adam seni bulmadı sen adamı buldun. ne güzel dönmüş işte daha neden şüphe duyuyorsun ki. sonuçta okuluna onay mektubu atıcak. ayrıca adam akademisyen, neden yanlış bir hareket yapsın ki.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (20.02.15 14:58:51) 
elemanı bi araştırsana ne ayakmış.


  • aeroflot  (20.02.15 14:58:57) 
Adam normal akademisyen. Duzgun bi tip, amerikada filAn okumus


  • cemlemikonusuyorsun  (20.02.15 15:00:01) 
bağlı bulunduğu okulda, bölümde okuyan veya okumuş kişileri bulup iletişime geçebilirsin. acaba mahcup eder miyim hayal kırıklığına uğratır mıyım gibi çekincelerim var sizinle olan iletişiminde de kariyerindeki gibi idealist midir minvalinde bir şeyler salla. böbreği eline vermeyelim bro ne diyosun gibi bir soru adamın kulağına gitme durumunda hoş olmaz.


  • vonkhar  (20.02.15 15:04:49) 
Su eger stajyer olarak gelirsen okul para talep ediyo olayi sacma geldi. Asistan olaeak alcam demesi killandirdi daha cok.


  • cemlemikonusuyorsun  (20.02.15 15:07:16) 
(bkz: inanma seni sikecek)
soylemesem olmazdi :D

Ya bence tek sorun su olabilir, seni asistan olarak alir ve kisisel islerini de yaptirmaya baslar falan. Kullanir yani birinin olmasi isine gelir.
  • rodriguez2  (20.02.15 15:15:52) 
geçen dönem bölümümdeki bir hocaya bitirme projesi için başvurmuştum. robotik projesi. neyse. ben mail attım, hoca bana sardı. tabi projem var, yanımıza gelirsen çok iyi olur, bizim ekip harika, neden gelmedin bugün, gel hadi falan diye.

gittim, bir tane proje kilitlediler bana, ama ne kilitleme. 2 aydır projenin giriş bölümündeyim. gelişmeye geçemedim. sonuç bölümüne de ulaşamayacam gibi. iyi araştır :(
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (20.02.15 15:49:24) 
git yahu orda çay demlesen bile cvne yazcan o stajı ve üniyi. çok boş iş yapsan da onun altnı sen doldurursun bi hikaye yazar iş görüşmelerinde ya da master mülakatlarında pazarlarsın. bi de ilk 100 üni diyosun abd de okumuş diyosun. bence temiz iş.


  • arici  (20.02.15 16:08:27 ~ 16:08:39) 
adamı sen bulmuşsun, adam sana böyle bir teklifle gelmemiş ki. büyük ihtimalle çalıştıracak işte seni, sen onun işine yarayacaksın o da senin. karşılıklı fayda sağlayacaksınız. iyi niyetinden kalacak yer bulmak istemiştir bence. adama netten bak, varsa faceten falan öğrencilerini bul konuş olmadı bir dedikleri gibi.


  • anil  (20.02.15 16:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.