[]

Dostoyevski

Hangi kitaplarını, hangi sırayla okumalıyım? Suc ve Ceza ile Yeraltından Notlar'ı okudum.




 
Budala yla devam edebilirsin.


  • damdanakan  (20.02.15 13:00:09) 
Sırası çok önemli değil; Beyaz Geceler, Budala, Kumarbaz, Karamazov Kardeşler önceliğiniz olsun. Ama tabii mümkünse ne kadar eseri varsa okuyun.

Bir de, yayınevi çok önemli. İş Bankası'nın Hasan Âli Yücel Klasikleri'nden okuyun hepsini. Veya İletişim ve Can Yayınları da olabilir. Ama diğer yayınevlerinin çevirileri rezalet. Bu üç yayınevinden şaşmayın.
  • mutlusismankedi2015  (20.02.15 13:02:08) 
Kısa hikayeleri de göz ardı etmemeni tavsiye ederim.
Ev sahibesi, bir yufka yürekli, dokuz mektup, beyaz geceler . . .

  • battal gemalmaz  (20.02.15 13:05:16) 
karamazov kardeşler'i en sona bırakın, diğerlerinin sırası önemli değil bence de. nihal yalaza taluy'un dostoyevski çevirileri muhteşemdir ayrıca.


  • signore  (20.02.15 13:06:37) 
Ecinniler ve Sibirya'daki sürgün yıllarından esinlenerek yazdığı Ölü bir Evden Anılar da önemli eserlerinden.


  • mea maxima culpa  (20.02.15 13:38:41) 
illa siralamak istiyorsan bence yazildigi tarihe gore siralayabilirsin imkanin varsa tabii. budala ve karamazov kardesleri mutlaka oku. onun disinda kumarbaz, ecinniler, olu bir evden hatiralar. ya da sen hepsini oku iste :)


  • bay b  (20.02.15 14:02:04) 
sırası önemli değil ama Öteki yi atlama.


  • devrin basbakani  (20.02.15 15:11:26) 
üstünde dostoyevski yazan her şeyi okuyabilirsin. hangisi diye sormana gerek yok bence.


  • mermize  (20.02.15 15:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.