[]

Mama Önerisi

selam. şöyle instagram.com bir canavarım var.

daha önceki duyuru veya sorularımdan bilen bilir. 1 yaşında iran siyam kırması. büyük bir dönem royal canin yedi. daha sonra maddi sebeplerden ötürü bonaciba'ya geçmek zorunda kaldım. fakat aşırı bir tüy problemi doğdu. her yere öbek öbek tüy bırakıyor hayvan. zaten tüyleri de uzun. bu esnada kısırlaştırıldı.

şimdi mecburen geri dönmek zorunda kalacağım royal canin'e. fakat kısırlaştırılmış kedi maması hep yaşlılar için. o noktada sıkıntı yaşıyorum. bir de direk ırklar için olanlar var. marka olarak da hill's gibi alternatifler var. çok fazla deneme yanılma şansım yok. ki zaten hayvan sonuçta deneme tahtası değil. doğru bir mama almak istiyorum. tecrübelilerin önerisini almak istedim.

 
kilo almaya yatkınlığı yoksa almayın kısırlaştırılmış kedi maması, gerek yok.
zaten kısırlaştırılmış kedi maması ve diyet mama kadar saçma bir şey yok bence. basıyorlar içine fillerı hayvan tok hissetsin diye. normal mamalar bile yarı yarıya filler zaten, bir de onu artırıyorlar, sağlıksız.
kilo almasından korkuyorsanız azaltın biraz yediği günlük mamayı, yeter.
  • mutevazi  (20.02.15 12:35:57) 
kısırlarştırılmış kedi mamaları yaşlılar için değil aslında. Ben proplan sterilised kullanıyorum, memnunum.


  • whoosie  (20.02.15 12:38:10) 
@mutevazi şuan yaşına göre fazla kilolu aslında. 6.9 kilo. günlük ne kadar vermem gerektiğini bilsem yeterli sorun olmayacak belki de dediğin gibi. yalnız yaşıyorum sürekli yanında olamıyorum mecbur önüne koyuyorum o aç kaldıkça yiyor.

@whooise veteriner de proplan önerdi hatta ben açık satıyorum dedi. açık satıyorum deyince kıllandım. sözlükte de bir kaç kişi pek iyi değil demiş.

@krem peynir :) kendisine iletirim :) günlük mama olayını yukarıda belirttiğim gibi az gelirse ya da bazı akşamlar eve gidemiyorum. mesela bu hafta iki akşam arkadaşımda kaldım kardan ötürü. o yüzden fazlaca koyuyorum kabına. royal canin baby cat kullandık daha önce. sanırım yine royal canin alacağım.

bir de kısırlaştırılmış kedi mamalarını idrar yolları için alıyorum zayıflamaktan ziyade.
genelde problem çıkıyormuş.
  • oraletarya  (20.02.15 13:06:16) 
mama poşetlerinin arkasında yazar günlük yemesi gereken miktar. bir de kedi ölçü bardağı alırsanız veterinerinizden, onunla ölçebilirsiniz.
images.hepsiburada.net
şöyle bir şey, üzerinde ne kadarı kaç gram oluyor falan o yazıyor.

www.monanimalerie.net
aldığınız mamanın paketine bakın böyle bir çizelge vardır.

günlük yemesi gereken miktarı tespit ettikten sonra bir ya da iki öğün halinde verebilirsiniz günlük.

bir de alacağınız mamanın yağ oranına bakın, mümkün olduğunca düşük olsun. içinde tahıl olmayan orijen acana n&d gibi mamaları tercğih ederseniz çok daha sağlıklı olur.
  • mutevazi  (20.02.15 13:10:43 ~ 13:13:37) 
Pek çok pet-shop açık royal canin indoor satıyor. Bende bir Siyam var, 1-2 yaşlarında kısırlaştırma sonrası kilo problem olmuştu. Miktarını ayarladık, şimdi de iri yapılı ama şişman değil. Buna ilaveten Hill's ve ProPlan da iyi mamalar. Değişterek vermeniz iyi olur.


  • SiyamkedisiZorro  (20.02.15 13:11:05) 
hill's yahut proplan, içeriği mısır ve gereksiz birçok meret ve ne idüğü belirsiz gıda endüstrisi artığı dolu, şişirilmiş fiyatlı mamalar. arkanızı dönüp uzaklaşarak kaçın kitleler halinde bence.

royal canin iyi de değil, o kadar kötü de değil - ama içeriğinde gereksiz bolca şey var gene. biraz daha fazla para verebiliyor isen acana yahut taste of the wild vesaire bak. paketlerin arkasında da yaş ve kiloya göre mama miktarları yazar, ona göre ölçüp, tartıp verirsin.
  • kulkke  (20.02.15 15:46:10 ~ 17:08:38) 
@kulkke kedilibirhayat.com şurada kısır ve erkek kediler için acana'yı önermiyorlar. bu arada benim kedim 7 kilo.


  • oraletarya  (20.02.15 16:13:45) 
wellness core yahut evo yahut farmina n&d var madem sanırsam türkiye'de gene.


  • kulkke  (20.02.15 17:17:03 ~ 23.02.15 09:22:12) 
dünya üzerinde herkesin önerdiği bir mama bulman imkansız. Her mama için beğenmeyen birileri illa olacaktır. Yapılabilecek en iyi şey bu cins kedicilerin takıldığı forumlarda ya da fb sayfalarında bunu sormak ve oradan gitmek. Ha, onları araştırdığında da mutlaka bir sürü kişinin beğenmediğini göreceksin.


  • whoosie  (21.02.15 21:00:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.