[]

saint benoit iyi bir tercih midir ?

kardeşim saint benoit'e girebiliyor bizim zamanımızda güzel hatrı sayılır bir ilim irfan yuvası idi son yıllarda yine öylemidir dahamı iyidir yoksa gerilemişmidir ... şimdiden teşekkürler




 
Saint Benoit'e okuyan bir arkadaşım var. Eğitiminin hiç de dışarıdan göründüğü gibi olmadığını söylüyor. Bana anlattığı olaylardan eğitim kadrosunun pek iyi olmadığı kanısına vardım. Hatta bazı öğretmenler - Ermeni asıllı - öğrencilerin kendilerine hakaret ettiğini iddia etmeye kadar götürmüşler işi.


  • burka  (19.08.09 10:41:27) 
diğer herhangi bir liseden iyi olduğu kesin.

ben olsam giderdim.
  • deckard  (19.08.09 10:45:17) 
saint joseph ve çoğu fransız lisesinin gerisindeydi eskiden. eğitimini de pek iyi bulmazdım açıkçası. ama sonuç olarak iş kardeşinde bitiyor...


  • cedric tweedledee  (19.08.09 11:00:59) 
sen benuadan mezun çok arkadaşım var anlattılları kadarıyla diğer fransız liselerinden geride biraz yani bi damdösiyon yada senjosef gibi değil ama diğer herhangi bir okula gideceğine kesin girsin buraya çıkınca 2 tane cillop gibi dili olur apayrı bir kültürün insanlarıyla beraber olur öğrenir fena mı

not: yabancı bir liseden mezun ve birçok arkadaşı yabancı liseye devam etmiş veya mezun biri olarak hiç hakaret olayı duymadım ya da rastlamadım. bu konuda sıkıntınız olmasın.
  • orange coffee  (19.08.09 11:11:04) 
Eğitimi nasıl bilmiyorum ama CVde yazması bir tercih nedeni oluyor, ondan eminim. Etiketi yeter derler ya, o cinsten. O nedenle bence de tereddüt etmeyin.


  • vejeteryan vampir  (19.08.09 11:28:57) 
Düşünüyor musunuz bir de? Gitsin tabii ki. Köklü bir liseden mezun olmak her anlamda bir prestij.


  • paperclips  (19.08.09 11:45:19) 
Herşeyden önce çok iyi derecede 2 yabancı dil öğrenecek. İlerisi için çok önemli bir artı. Tercih bakımından da birçok insanın önüne geçecektir. Beklemesin yani.


  • Lethe  (19.08.09 13:09:40) 
@buhebu: dediğine katılmıyorum. eğitim-öğretim hayatımın yarısını özel, yarısını devlet okullarında geçirdim. Öğretim olarak özel okulların sundukları imkanlar, hoca kadrosu vs zaten daha iyi. Eğitim konusunda da özel okullara "başarısız" demek büyük haksızlık olur. Devlet okulları tam anlamı ile "başarılı" yani?


  • Lethe  (19.08.09 13:27:16 ~ 13:33:45) 
şımarık çocukların gönderildiği herhangi bir özel lise gibi düşünmeyin. çok güzel dil öğrenecek bir kere. düz liseden kat kat iyidir. yeğenim saint benoit'dan mezun. disiplinli ve iyi eğitim veren bir okul. ha eski yıllara göre kalite kaybı yok mu? var. o kayıp genel olarak eğitim sisteminde her okul da payına düşeni alıyor. bir zamanlar liselerde astronomi, felsefe, sanat tarihi gibi dersler vardı. şimdi varsa yoksa öss dersleri. maddi olarak zorlanmayacaksanız saint benoit'in eğitimi tabii ki tercih edilir.


  • synick  (19.08.09 14:43:07 ~ 14:47:44) 
"üniversitede seçmeli derslerle yada edebiyattakilerin derslerine girerek istediği kadar dil öğrenebilir ileride."

arada o kadar fark olur ki çocuk 5 sene boyunca her allahın günü fransızlarla fransızca konuşacak derslerinin yarısından fazlasını fransızca görecek yeni bir kültürü tanıyacak bakış açısı tamamen değişecek. bu tecrübeleri normal bir liseden mezun olduktan sonra ne kaç senede uğraşıp edinebilir? tartışması bile anlamsız bence. okuyacağı okul dandik paragöz bi özel okul değil ki türkiyenin köklü okullarından birisi bunu da düşünmek lazım.
  • orange coffee  (19.08.09 16:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.