[]

flo'yu nasıl bilirsiniz?

flo'da satılan ayakkabılar hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

ben mesela 70 liraya günlük giymek için dockers aldım, çok seyrek giymeme rağmen bir ay sonra yanları açıldıği için değişime gönderdim, hediye çeki verdiler yenisini aldım.

geçen aylarda da 180 lira verip su geçirmez diye aldığım lumberjack'de ilk suyla buluşmasında ayağımı vıcık vıcık etti. şimdi tekrar iadeye götürüp muhtemelen bunuda değiştireceğim. önceki yıllarda da aynı sorunu yaşadım, buradan aldığım bir ayakkabıyı birkaç ay giyip sorun yaşayıp değiştiriyorum.

bu iki marka da flo'nun kendisine ait, kendi bünyesinde üretilen ayakkabılar olduğu için kalitesiz ve değişimi kolay oluyor sanırım.

sizin düşünceleriniz nedir? buradan ayakkabı alınmamalı mı yoksa alıp sorun yaşadıkça değişime gönderip yeni ayakkabı almaya devam mı edilmeli?

 
üçkuruş daha az verip dandik ayakkabı alacağına 2 katını ver, iyisini al. uzun yıllar giy. benim fikrim böyle.


  • widee  (20.02.15 09:08:11) 
Valla ne yalan söyleyeyim. 5-6 sene içinde 3 kez alışveriş yapmışımdır. Kinetix spor ayakkabısını 2010 yılından beri kullandım, ne açılma, ne sökülme oldu. Artık iç kısmındaki kumaş giymekten yırtılmaya başladığından ve kötü kokular gelmeye başladığından giymeyi bıraktım. 1,5 sene önce bir bot aldım buradan onu da neredeyse kış boyunca giydim, hiçbir sıkıntısı yok gayet dayanıklı, sağlam görünüyor. 1-2 ay önce dockers ayakkabı aldım onda da şimdilik bir sıkıntı yok. Kısacası benim şansıma mıdır bilmiyorum, beğenerek alışveriş yaptığım bir yer.


  • razvan rat  (20.02.15 09:11:38 ~ 09:12:42) 
flonun ayakkabolarıı problemli değil miydi? çinden gelmiş hani... sağlığa zararlıymış. bir kızın ayağı yanmış... toplatılmış. başka marka mıydı yoksa?


  • sutlu nescafe  (20.02.15 09:22:07) 
Ben tercihimi flodan kullanıyorum bütün markaları getiriyor ayağıma. Ve çokda memnunum dediğiniz şikayetler ile karşılaşmadım daha.


  • odiyus  (20.02.15 09:33:27) 
Flodaki ayakkabilarin cogu kotu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.02.15 09:35:25) 
@sutlu nescafe, o dediğin çinden gelen dandik/çakma ayakkabılar için geçerli sanırım, büyük markalarda aynı problem olduğunu duymadım.

bu arada lumberjack flo'nun kendi markası olmasına rağmen üretim yeri çin yazıyor, ilginç. ben burda üretiliyordur diye düşünmüştüm.
  • tolga asp  (20.02.15 09:40:57) 
bir defa arkadaşım için tüketici hakem heyetine şikayet dilekçesi yazdım. flodan alıp giydiği ayakkabı ile bir defa yağmura yakalanmış, sonucunda yepyeni ayakkabı bildiğin "küflenmişti". hayatımda daha önce hiç küflenen ayakkabı görmemiştim, ne kadar dandik olursa olsun.

soruya cevap: bir defa alın, kaliteli alın.
  • vejeteryanvampir  (20.02.15 10:02:32 ~ 10:03:52) 
toplatılan ayakkabı arow markaydı sanırım.
flo'dan çok kez çizme aldım, her seferinde memnun kaldım. uzun süre de giydim.
yalnız ben de yakın zamanda lumberjack aldım ve daha pek giymedim. yazdıklarını okuyunca gözüm korktu. kuru havalarda giymeye çalışacağım :( seneler önce aldığım lumberjack'leri uzun seneler her hava şartında giymiştim aslında, hiç bozulma yapmamıştı.
  • lily briscoe  (20.02.15 10:14:46) 
markaların problemli ürünü değiştirmesi güzel birşey. ama emin olun firmaya çok fazla mali yük getirmiyor. şöyle bir örnek vereyim;
maviden jean alıyorsunuz. sezonda 139 TL. 3-4 ay sonra deforme oluyor. geri götürdüğünde sorgusuz sualsiz değiştiriyor. ne kadar hoş değil mi. ama zaten adama o pantolonun maliyeti 20-30 tl ye geliyor. müthiş bir karlılıkla 5-6 katına satıyor malı. her kullanıcı ürün değişimi yaptırsa gene zarar etmez. tahmin edeceğiniz gibi sattıkları çoğu ürün geri dönmüyor. iade oranı kabul edilebilir seviyede.

sorunuza cevap verecek olursak. "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye bir söz var. çok kalitesiz mallardan uzak durun. aşırı kazıkçı markalara da yanaşmayın. f/p oranı iyi ürünleri kovalayın derim.
  • corneillus  (20.02.15 10:32:20 ~ 10:32:52) 
@lily, lumberjack kısa bir süre öncesine kadar italyan markasıydı ve "made in italy" idi (yanlışım varsa düzeltin), fakat flo bu markayı satın aldıktan sonra kalitesi düşmeye ve "made in china" olmaya başladı.


  • tolga asp  (20.02.15 10:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.