[]

Uydu sistemi : Sinyal Yok Sorunu

Iyi gunler arkadaslar.

Binamizda merkezi uydu sistemi var. biz de bizim evimiz icin merkezden 3 port yer alip dairemize 3 adet kablo sarkittik. 2 kablo diger odalardaki televizyonlarda takili ve sorunsuz izlenebiliyor. 3. kabloda ise sikinti var. dijital uydu alicisina taktigimizda sinyal yok diyor. bazen cok nadiren goruntu geliyor birkac dakikaligina ama onda da soyle sorunlar var:

1- goruntu sadece 1-2 dakilaligina geliyor.

2- Bir kanal calistiginda diger kanallar calismiyor. Mesela dogus grubu kanallari acildiginda, dogan grubu kanallari veya trt lere baktigimda onlar acilmiyor. onlar acildigi zaman digerleri kapaniyor bu sefer.

3- uydu tarama yaptigimda sadece 12 kanal bulabildi ki bunlari da buldugu halde sinyal yok diyor.

Televizyonum Sony bravia Tv, uydu alicisi kendi dahili uydu alicisi.

Acaba tv deki uydu alicisinda mi bir sikinti var dedim ve lnb ayarlari hazir diger odadaki calisan dekoderi taktim yine sinyal yok diyor.

Sorun ne olabilir? hava kosullarindan dolayi boyledir diyecegim ancak birak diger daireleri, yan odadaki dekoder bile duzgun sinyal aliyor. Bu sorunu kimler halledebilir sizce?


tesekkur ederim.

 
o zaman ya kablodan ya da o kablonun cihazdan çıktığı kısımda bir hata var.

denemek için merkezi sistemin yanına gidip arızalı olan tv ye giden kablo ile çalışan kablonun yerlerini değiştirin.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (20.02.15 07:21:21) 
Bir grup çıkarken diğeri çıkmıyorsa uyduyu tekrar ayarlatmanız gerekli. Burada çanakta olan mikronluk oynama, orada yüzlerce metre ediyor haliyle. Eğer sadece kanal çekmiyor deseydiniz o zaman kablo olabilirdi. Madem transponder ile ilgili sıkıntı var o zaman ince ayar çekilmesi lazım.


  • Tears of Devil  (20.02.15 08:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.