[]

Hiç suçlu bir tanıdığınız oldu mu?

Sorum Özgecan'ın ölümüyle birlikte aklıma takıldı.

Bu canilerin de bir çevresi, her gün görüştüğü insanlar vardı.

Sizin hiç bu tip bir suçtan yargılanan, yakından tanıdığınız biri oldu mu? Tecavüz veya insan öldürme gibi ağır suçlar...

Duyduğunuzda ne tepki verdiniz?

Bekler miydiniz?

Yakınınızın yakını falan da olur... merak ediyorum.

Edit: Hikayeyi de paylaşırsanız sevinirim.

 
askerdeyken olmustu.
edit. adam tecavüz iddiası ile yargılanıyordu. askerden firar edip bi kıza tecavüz ettigi soylendi. bende aldım bunu mahkemeye goturdum vs..

  • all girls dream  (19.02.15 23:12:13 ~ 23:20:08) 
amcam gazi üniversitesinde öğretmenlik okurken siyasi olaylar nedeniyle kendisine 4 kişinin saldırdığı kavgada birini bıçakladı.
adam hayatını kaybetti. amcam 6 yıl hapis cezası yedi.
hapse girmeden önceki sevgilisi 6 yıl boyunca her hafta sonu ziyaretine gitti, yemek götürdü. cezası bitti, çıktı. evlendiler. şimdi eşi 2000+ maaş alırken kendisi asgari ücretle çalışıyor. bir de çocukları var 5 yaşında,. amcam ve yengem çocuğu son derece naif yetiştirmelerine rağmen, alışılmışın dışında aşırı yaramaz ve şiddet eğilimli bir çocuk. eşi sürekli üstünlük kurma ve ezme eğiliminde. sık sık kavga ediyorlar.
ha ben beklemezdim. o hapse girmeden önce ben küçüktüm. bize geldikçe sürekli benimle resimler çizer, oynar, bana oyuncak ve abur cubur getirirdi.
hala severim kendisini ama eski samimiyetimiz kalmadı.
  • kutukcu  (19.02.15 23:14:49) 
hiç ama hiç olmadı. nasıl temiz bir çevrem varsa artık.
ha ilkokul arkadaşım cezayir'de hapis yatıyormuş uyuşturucudan.

  • norek  (19.02.15 23:15:03) 
bi tanıdık vergi olayları yüzünden 6 ay yatmıştı.


  • yatagants  (19.02.15 23:17:07) 
@senialan, yahu adami ne suclu ilan ettin hemen kaza olmus anlasilan


Pek uzak bi akraba cinayet/tecavuz degil de pek cok bicakli/silahli kavgaya karisti, hatta polise ates etmisligi var. Surekli girer cikar simdi dd icerde.

Bi de benim tanimadigim annemin yengesinin bi akrabasi, kamyoncuymus pek cok can yakmis. Arabasina aldigi bikac kadina tecavuz etmis. Sonra vurulmus ama gebermemis.

Karadenizli olunca silahli vaka cok oluyor, ne pis cevremiz varmis ya:( allaha sukur yakin akrabalardan yok.

Koylerde duyulan tecavuz vakalari mi dersin en ufak seyden adam vurma mi dersin:(

Geldikce geliyor aklima, yine 5.gobekten bi akrabanin kardesi(olayi yapanin abisini taniyorum) sokak ortasinda trafik tartismasi yuzunden adam vurdu, hem de karisinin yaninda. O da yurtdisinda firardayken yakalandi.
  • lazuri  (19.02.15 23:20:28 ~ 23:23:21) 
lisedeyken yan sınıftaki arkadaşım özel* bir gizli video çektiği için hapse girdi. duyduğumda biraz şaşırmıştım ama sonra su testisi su yolunda diyosun zaten.
ayrıca, özgecanın katilinin akrabaları da dükkan tabelalarındaki soyisimlerini sildirmeye başlamış, aynı soyadını taşımamak için mahkemeye gidenler var.

  • MtKrt  (19.02.15 23:20:40) 
Yok, olmadı.

Dengesiz davrananlardan uzak dururum ben.

Yalnız arabayla çarpıp birini taksirle öldürmekle kasten öldürmek çok farklı şeyler...

Keza kavgada birini bıçaklamayı da tecavüz ya da kasten adam öldürmekle aynı vahşilikte görmüyorum şahsen...

Tecavüz adam öldürmekten beter bana kalırsa... Onunla yaşaman gerekiyor... İçgüdülerine hakim olamamak, başka biri seni istemediği halde bedenen birleşmeye hazır olabilmek ve birleşmeyi sağlayabilmek için, o insanı insan değil nesne olarak görmek için çok aşağılık biri olmak lazım...
  • whimsical  (19.02.15 23:21:03) 
kavgada adam yaralama, detayları çok bilmiyorum. sebep? maç öncesi tartışma. sonuç? takipsizlik kararı.

normalde işinde gücünde normal sevdiğim insanlar.
  • kahin ahtapot paul  (19.02.15 23:23:22) 
amcam bi adamı öldürmüştü. tam detaylarını bilmiyorum ama para karşılığı yapmış sanırım. çok yatmadı ama. bi afla falan çıktı galiba.

hapisten çıktıktan sonra bi kız kaçırdı. evlendiler. çocukları oldu. sonra boşandılar tabi ki. sonra çeşitli yaalnlarla başka bi kadınla evlenmiş. asteğmen olduğuna inandırmış kadını. ki işi bile yok.

tabi ben kucuktum. yani hatırladığım yaşlarımdan itibaren zaten o hapisteydi. bikaç kere evimize geldi. ama sonra uzaklaştık doğal olarak. annem etrafımızda istemiyodu. işin şaşırtıcı tarafı şiddete eğilimli değildir görüntü itibariyle. yani sokakta görseniz, muhabbetiniz olsa he he deyip geçeceğiniz biridir. ciddiye alacağınız bi adam da değildir. hep çok saf olduğundan bahsedilir. ama hiç pişmanlık duyduğunu sanmıyorum.
  • elorelia  (19.02.15 23:36:43) 
birkaç sene evvel gece 11 sularında gözümün önünde cinayet işlendi. kuruyemiş dükkanımız vardı o zamanlar. ben de dükkanı kapatmaya hazırlanıyordum. sokaklarda bir allah'ın kulu yok, kuş uçmuyor resmen. öyle bi sessizlik. o sessizliği bozan ise 4 kez sıkılan silah sesi oldu. gözümün önünde yığıldı adam yere. resmen 10-15 metre önümde oldu olay. kanım dondu resmen. yaş 17-18 falan benim. adam olay yerinde öldü tabi. ben ilk bikaç saniye hareketsiz kalakaldım öyle. kendime gelince ışıkları söndürdüğüm gibi kapatıp kaçtım. meğer vuran kişi bizim dükkan komşusuymuş. hergün gördüğüm adam. belalı bi tipti zaten. nasıl olduysa polis benim olayı gördüğümü farketmiş. günlerce ifade vermemek için dükkana ve eve uğramadım. çünkü gördüğümü anlatmak zorundaydım ve başıma iş alabilirdim. vuran belalı biriydi ve korkuyordum. neyse ifademi aldılar sonunda. ama mahkemeye çıkmak istemediğimi, vuran kişinin dükkan komşum olduğunu ve doğruları mahkemede anlatırsam hedef olabileceğimden korktuğumu ifademde belirttim. mahkemeye falan çıkmazsın rahat ol dediler ama birkaç gün sonra kağıt geldi eve. paşa paşa gittik tabi. yaşım da küçük olduğu için korkuyorum. hakim de doğrularımı söyleyeceğime yemin ettirdi, "yalan konuşursan sorgusuz sualsiz atarım seni içeri ona göre" gibilerinden bişeyler söyledi bide. korkuttu beni pis herif. ben de olduğu gibi anlattım olayı. işin ilginci görgü tanığı yalnızca ben olmalıydım. çünkü olay saatinde çevrede benden başka bir allah'ın kulu yoktu. ama 20'den fazla tanık vardı. hepsi yalan yanlış ifadeler verdi. 20 küsür sene ceza aldı bu arada. sanırım iyi halden dolayı hafta sonu derslere falan katılıyor birkaç saatliğine. üniversite okuyormuş bildiğim kadarıyla. hatta geçenlerde yolda gördüm. gayet normal konuştu benimle. "kardeşim nasılsın, babaya selamlar" :) farklı bi tepki bekliyodum, şaşırdım açıkçası. neyse çok gevezelik ettim ve gidiyorum.


  • lionel andres  (19.02.15 23:36:53 ~ 23:38:13) 
tecavüz çok farklı bişi. hastalık hatta kangren denebilir. kesip atmak lazım. kabul edilebilir hiç bir yanı yok ve bu eğilimde olan insanlar düzelemez de toplum içinde risk. böyle insanları tanıyan yada arkadaşlık kurandan da şüphe etmek lazım.

ama insan öldürmek öyle değil. Rizeli bir müteahhit abimle dost masası diyebileceğim bir masada şöyle söylemişti uzun zaman geçti ama unutmam. "kimse kimseyi sebepsiz yere öldürmez"
  • gokhan atestepe  (19.02.15 23:51:29) 
Düşündüm bir tanıdığım yok galiba suç işlemiş olan. Tecavüz deyince tanıdığımın tanıdığının (bkz: sıkıntıdan stalklamak) denk geldiğim bir şeyi anlatmak istedim.
Saçma sapan sebeplerden indirim yapılmış tecavüz davalarına bakıyordum. Bir davadaki isim ve mekanlar tanıdık geldi, internette arattım sonra, twitter'da tecavüzcünün ismi çıktı, yargılandıkları süreçte benim de tanışım olan kızlar tecavüzcü için 'ya inanmayın, yalan vs' diyerek savunmaya geçmişler ki okudum kararı tecavüz baki. yaş küçük, yok alkol falan klasik indirimlerle çocuk yırtmış kısa zamanda ama.
Sonra son zamanlardaki tivitlere baktım tanışım olan kız, tecavüzcü çocukla hala inanılmaz samimi.
Benim aklım almamıştı, hala daha almıyor. İnsan öldürenin bile minnacık elle tutulur bir haklı yanını bulabilirim belki fakat tecavüzcüyle kanka/sevgili vb olmak, buna devam etmek, bilemedim, bilmek durumunda kalmak istemem.
  • oranjlaturanj  (20.02.15 00:03:50) 
Köylük yerde yaşayan uzak bir akrabamın tanıdığı, köye "iş vereni" ile birlikte gelen hayat kadınıyla birlikte olmuş ama para vermemiş, "iş vereni" de dövüp gitmiş. "İş veren" polise gitmiş (herhalde polislerle arasında duygusal mevzular da vardı) tanıdık 2 yıl tecavüzden yatmış.


  • once  (20.02.15 00:36:55) 
Dusundum de hic yok. Bir keresinde minibuste bir adamla tanismistim. Adam oldurmeye tam tesebbusten 6 ay yatip cikmis. Yanyana yolculuk ettik. Tedirgin oldum biraz ne yalan soyleyeyim.


  • baldur2  (20.02.15 01:05:16) 
Askerde tertiplerimden biri (kisa donem) bi adamin çükünü kestigi icin 1 yil yatmis hapiste. Adamla muhabbetimiz iyidi bu olayi aylar sonra nobet tutarken anlatti bana sok oldum tabi.

Su an memur. Ozdaki miguel alvarez'e de cok benziyor ve adami ilk tanidigim gunden beri alvarez derdim hep. Meger alvarezle ortak noktasi varmis, olayi ogrendikten sonra demedim tabi. O da alvarezin kim oldugunu bilmiyordu zaten.

Tanidigim bi taksci de bi adamin götüne sarap sisesi sokmustu. Hapiste yatti cikti su an otobus soforu.
  • halitkin  (20.02.15 01:32:00) 
  • prompter  (20.02.15 02:20:20) 
abim, iki kişiyi vurdu, çift müebbet yedi içerde şimdi, inşallah af çıkmaz çıksada bizimkine vurmaz ölünceye kadar içerde kalır diye dua ediyom


  • selam  (20.02.15 05:04:06) 
Hayır hiç yok.


  • [silinmiş]  (20.02.15 06:17:23) 
ortaokuldayken bir arkadaşım diğer arkadaşımı öldürmüştü. cam şişeyi kırıp boğazını kesmişti. sonra bunun üzerindeki parayı ve telefonu alıp başka bir şehire kaçmış. telefondan dolayı buldular tabi. sonra ıslah evine attılar bunu. 6 7 sene sonra dışarda gördüm çocuğu.


  • domates yiyom  (20.02.15 12:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.