[]

Askerlik yapmamak için hayatını değiştiren erkeğin korkusu niye ki?

Askere gitmemek isteyen, hatta askerden kaçan bütün erkekleri anlıyorum, bu konuda da kadın olduğum için şansıma şükrediyorum önce bir belirteyim. Bir tanıdığım üniversite mezunu olup kısa dönem askerlik yapacak olmasına karşın askere gitme fikrinden öyle dehşete düşmüş ki yıllarca kaçmış, zorla götürüleceğini anlayacağı zaman da Türkiye'deki evini, barkını, işini tüm hayatını geride bırakıp Avusturalya'ya gitmiş. O güne kadar yaptığı bütün birikimini hazırdan yemiş, en kötü işlerde çalışıp ancak üç sene dolduğunda gelmiş. Sorum şu ki, çoğu erkek nefret etse de "5 ay nasılsa geçer" deyip yaparken bu vatandaşın bu büyük azminin sebebi ne olabilir?




 
linç edilmeyeyim şimdi burada ama o denli kaçması aklıma kırık olabilir muhabbetini getirdi.
tamam vurmayın!

  • rapon  (19.02.15 20:18:26) 
hergün traş olmak. bunu düşündükçe tüylerim ürperiyor ya.


  • platoniclover  (19.02.15 20:23:52) 
@platoniclover hergün traş olunca surat alışıyor

ya psikolijk baskı, bi yerde hapis gibi yaşamak adamı korkutuyor olabilir ne var bunda her insan katlanamaz askerliğe bir de her kısa dönem yazıcı falan olmayabiliyor.hakkariye falan giden kısa dönem de var.belki ondan korkuyordur belki silahlarla ilgili tracmatik bişey yaşamıştır.zorlasan 100 tane sebep yazarım şuraya bunlar en basitleri.

he bir de sıçma mevzusu var temiz tuvalet aradığımı bilirim amk kaç kere.

benim anlamadığım avustralyadan niye gelmiş ben onu anlayamadım :/
  • high hopes of the sozluk  (19.02.15 20:29:30) 
emir komuta zinciri.
itaat etmeye kosullandirilmasi.
sorgulamanin cezalandirilmasi.
individüel düsüncelerin baskilanmasi, kücümsenmesi.
otorite.
ortamim insani olmamasi.
saglik kosullari.
fikren silah tutmaya dahi karsi olmak.

asarim keserim diye gitmiyor herkes. savasa karsiyken stratejik diye silahlanmak istemiyor. savas bölgesine gitmek istemiyor. kayitlara düsmeyen intihar ve baskin haberlerini görmezden gelemiyor. vicdanina ve kisiligine ters bir eylemin parcasi olmak istemiyor.

sonra kirik oluyor.

he tabi he.
  • wiillii  (19.02.15 20:36:08) 
oraya gidip kötüde olsa bir işe başlayıp sonrasında bir şekilde daha iyi koşullarda iş bulmayı hayal etmek,belki birini bulup evlenip vatandaşlık almak vs olabilir.Belki oraya gidip 3 yılda herşey yolunda giderde yerleşirim umudu en olmadı askerlik yapmam 3 senede orda yaşama yanıma hayat tecrübesi kalır düşüncesi.


  • wishful thinking  (19.02.15 20:36:55) 
bazı insanlar kendilerini çok fazla önemsiyor. her biri kendi kurdukları dünyaların efendileri olduğu için askerlik mecrasındaki o hiyerarşik eşitliği hazmedemiyorlar çoğu zaman. adamın distopik filmler arşivi var bi kere yani. askerlik de neymiş?


  • vonkhar  (19.02.15 20:36:58 ~ 20:39:52) 
nickin iyyiymiş:) bazen iş inata biniyor.


  • mrthany  (19.02.15 20:38:55) 
etrafımda var öyle 2 3 arkadaşım

bitanesi askere gitmesin diye 3 üniversite bitirdi, onu üstüne yüksek master kastırdı yaş geldi 35 küsüre oyalandı oyalandı en sonunda gitti kısa dönem yaptı geldi, ölümüne korkuyordu.
  • killerbee  (19.02.15 20:40:08) 
  • sckxyss  (19.02.15 20:46:03) 
Kusura bakmayın da yukarıda bir arkadaşın saydığı;


emir komuta zinciri.
itaat etmeye kosullandirilmasi.
sorgulamanin cezalandirilmasi.
individüel düsüncelerin baskilanmasi, kücümsenmesi.
otorite.
ortamim insani olmamasi.
saglik kosullari.
fikren silah tutmaya dahi karsi olmak.


Silah ve sağlık (o da bazı yerlerde) dışında hepsi Türkiye'de iş hayatında da olan şeyler.
  • once  (19.02.15 20:53:32) 
her insanın kendine has abartılı korkuları var.

korku ne kadar büyükse, kaçma motivasyonu da o kadar büyük olur.

rain when i die gibi ben de hakkari'de yaptım askerliğimi, kısa dönem er olarak, üstelik yazıcı falan da yapmadılar, uzun dönemlerle beraber başlarda 8 sonlarda doğru 12 saat nöbet tuttum.

ben olaya şöyle baktım, elbette istek duyarak falan gitmedim ama, amann nasılsa gidecem, iş hayatı da sayılan psikolojik baskılar açısından askerlikten çok da aşağı kalır bir şey değil diye düşündüğümden, yüksek lisanstır, şudur budur uğraşmaya üşendim, kaçma motivasyonum yüksek olmadı, gittim.

ha gitmemek için yasal yollardan kaçış imkanlarını kovalayanlara ancak saygı duyarım, ki gitmeden önce de böyle düşünüyordum, yalnız askere gitmemek için, işi gücü bırakıp dünyanın öbür ucuna yerleşmek tamamen arkadaşın içindeki korkunun büyüyüp büyüyüp abartı hale gelmesi diye düşünüyorum. tamamen adamın özel korkusuna dönüşmüş işte. olay bu.
  • wilhelmwasmuss  (19.02.15 20:55:55) 
korku değil. tamamen kişisel etiğe dayalı bir olay bu. insanı 5 ay da olsa özgürlüğünden mahrum bırakıyorsun ve istemediği şekilde yaşamaya zorluyorsun. bu milliyetçi kafalara takılma yok korkuyormuş yok erkek değilmiş vs vs.


  • matematik koyu  (20.02.15 09:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.