[]

harddisk sorunu

Masaüstü bilgisayara 4. disk olarak 3TB'lık bir disk alıp taktım. Aygıt yöneticisinde, bilgisayarımda, disk yönetimi penceresinde görünüyor. Denemek için birkaç jpeg resim de attım, sorun çıkarmadı. İlk bakışta her şey düzgün çalışıyordu yani. Bugün içine daha büyük bir şeyler atmayı denedim. (5-6 gb kadar video dosyası). Transfer yarıya kadar gelip tıkanıyor. İptal edip çıkınca ise disk aygıt yöneticisinden de, bilgisayarımdan da, disk yönetimi penceresinden de kayboluyor. Ancak bilgisayarı tekrar başlatırsam geri geliyor. (Geri gelse de üstte anlattığım sorun genelde tekrar ediyor).

Bundan başka daha bir sürü gariplikle karşılaştım. İzah etmesi zor ama dilim döndüğünce anlatayım:

- Dosya transfer etmeye çalıştığımda ne alakaysa bazen yönetici izni soruyor. "Devam" desem de, transfer yukarda belirttiğim gibi tıkanıyor. Akabinde disk görünmez oluyor.

- Diğer diskte çalışan video dosyasını bu diske atıp çalıştırmaya kalktığımda codec soruyor ve açamıyor.

- Diğer diskte çalışan mp3 dosyasını bu diske atıp çalıştırmaya kalktığımda müzik ara ara takılarak ilerliyor.

- Disk üzerindeki bir dosyayı açmaya çalıştığımda birkaç dakika yanıt vermediği oluyor. Hatta bazen diske sağ tıklayıp "özellikler" vs diyince de aynı şey oluyor.

- Başta belirttiğim gibi büyük dosya transfer ederken takıldığında sanki diskten hafif bir tıkırtı geliyor. Gelen ses normal bir ses mi, değil mi emin değilim.

- Diski farklı sata yuvalarına takmayı denedim, işe yaramadı.

Bu veriler ışığında sizce problem ne olabilir? Ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum, yoksa bu disk arızalı mı? Bir de disk bana geldiğinde kargo kutusu dışında kendine ait bir kutusu yoktu. Ağzı etiketli anti-statik kağıdın içinde geldi. Bunların kendilerine ait bir kutusu olmuyor mu? İlk defa aldığım için bilmiyorum. Açılmış/iade edilmiş ürün yollamış olabilirler mi?

Son olarak, yukardaki sıkıntıların GPT/MBR muhabbetiyle ilgisi olabilir mi?

Edit: Harddisk Sentinel denen bir programla durumuna baktım. Screenshot'ı paylaşıyorum:

i.imgur.com

 
chdisk dene bi ya da hdd yı kontrol eden proramlar vardı onlarla bi test et muhtemelen bı tepkı verecektır.

guc ayarlarından her zaman acık olarak sec

bi de muhtemelen fat32 o hdd formatla ntfs yap.
  • bryan fury  (19.02.15 18:56:50) 
Yok, fat32 değil. Ntfs de zaten.


  • youkoso hitori bocchi  (19.02.15 18:59:00) 
bi ihtimal de, sistemden olabildigince disk eksiltip tekrar dene bi.


  • bryan fury  (19.02.15 19:06:46) 
@ben smyrna with bpd

windows 7 Pro

Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 : www.sanalmarketim.com
  • youkoso hitori bocchi  (19.02.15 19:17:44) 
Harddisk Sentinel denen bir programla durumuna baktım. Screenshot'ı paylaşıyorum:

i.imgur.com

Sıfır diskte bu kadar bad sector nasıl oluşur yav? 14 gün ömür biçmiş bir de :)... Bunu ben yapmış olamam herhalde 2 günde?
  • youkoso hitori bocchi  (19.02.15 19:40:50 ~ 19:44:10) 
Direk garantiye yolla değiştirsinler. seagate disklerde garanti konusunda hiç sıkıntı yaşamadım ben.


  • dex willer  (19.02.15 20:20:22) 
patlak o patlak degıstırt.


  • bryan fury  (19.02.15 22:27:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.