[]

Yurtdışı İş Fırsatları

İnsanlar yurtdışında nasıl iş buluyor?

Bu son yaşanan olayların da elbet etkisi var ama ben genel olarak bu ülkeye pek ait hissetmiyorum kendimi.

Mesleğimi falan da ille yapmak zorunda değilim. çok fakir olmayacaksam garsonluk falan da yapabilirim yeter ki Türkler benden uzak olsun.

Bir milletin üzerine her şey mi sakil durur arkadaş. müslümanı yobaz, ateisti ondan daha yobaz. sağcısı sığ solcusunun ego burnundan fışkıracak...

 
o tarz işleri bilgisayar başında zor bulursunuz ülkede herkes garson olur zaten vasıfsız eleman almazlar, o tarz işleri bulan da önce oraya gezmeye gidiyor orda takılırken yamanıyor birilerine


  • masa penisi  (19.02.15 18:15:56) 
Headhunter lati bulup sansini deneyebilirsiniz


  • emekli intihar komandosu  (19.02.15 18:29:11) 
bak şimdi bir kere biraz nitelikli olman lazım. yaptığın işin global olması lazım.

mesela bir bilgisayar mühendisini düşün. adam java programlama dilinde iyi, aynı şekilde ingilizcesi de iyi. şimdi bu adam dünyanın her yerinde çalışır, çünkü yaptığı yazılım işi aynı, dil de var. bu adam için dünya bir pazar oluyor. korede de çalışır, amerikada da hindistanda da. önemli olan yetenek ve dil.

edit: ülkenin hali gerçekten çok kötü. yani içler acısı bir durum var. ne hissettiğini çok iyi biliyorum, çünkü aynı şeyi ben de hissediyorum. sokakta yürürken insanlara bak, internette, televizyonda. içler acısı bir durum var ve bu bunaltıyor insanı.
  • hzben  (19.02.15 18:45:22 ~ 18:47:16) 
dil mutlaka bir etken fakat daha çok çalışmak istediğin sektörün ihtiyacı önemli. mesela ben inşaat sektöründe çalıştım uzun bir süre yurtdışında, şuan global dengelerin değişmesiyle (misal rusyada ruble çakıldı dolar fırladı vs) firmalar var olan pozisyonlarını dahi boşaltmak durumunda kalıyorlar. çok büyük türk firmaları hariç çoğu önümüzdeki yaz döneminde bir bir patlayacak. bu sebeple uzmanlık alanının önemi büyük, kalifiye olman ve dil bilmen gerekiyor. gerisi tamamen şansa ve bağlantıya kalmış. mesela kariyerden başvurupta rönesans'ın herhangi bir yurtdışı işinde çalışan birini görmedim ben. bir yandan iş ararken bir yandan da şansını göçmen alan ülkelerde (kanada, avustralya vs) denemeni öneririm.


  • hailtothethief  (19.02.15 18:51:06) 
garson olarak falan olmaz. mesleginde nitelikli ve yetkin olacaksin, o zaman gelmen daha kolay. ozellikle mesleginin ne oldugu cok onemli. muhendislikler ve ozellikle bilgisayar muhendisleri cok rahat yurt disinda is bulabiliyorlar. avrupa cok kolay, amerika biraz daha zor olabilir. cunku avrupada da adam akilli bilgisayar muhendisi yok. eger isinde iyiysen dil olarak da sorun yoksa cok rahat bir sekilde is bulabilirsin. bu sekilde is buldugunda nitelikli calisan statusunde oluyorsun ve vergi avantajin falan oluyor

soruna cevap: beni linkedin'den buldular.
  • crucio  (19.02.15 19:29:04 ~ 19:41:24) 
avrupa icin konusuyorum; yaptiginiz isi sizin kadar iyi yapan kendi vatandaslari olan birini bulamadiklarina dair o ulkenin calisma bakanligina teminat vermek zorunda sirketler. oyle garson olayim tamam diye olmuyor, ab vatandasi olan ve garsonluk yapabilen yiginla insan varken kimse sizin calisma izninizle ugrasmaz.

@hzben'in dedigi gibi global gecerliligi olan bir isiniz varsa o zaman her sey kolay.
  • vudin  (19.02.15 20:47:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.