[]

borderline kisilik bozuklugu ile ilgili bir soru

Merhabalar.
Ozet geciyorum. Bir sure once ailemin israriyla gittigim psikiyatristler tarafindan borderline teshisi kondu bana. kabul etmedim cok da umursamadim, duzenli gittigim psikolog da yok sende oyle sey diyince cok uzerinde durmadim. Ancak bu sure icinde Isler iyice sarpa sardi ve teshisi/tedaviyi kabul etmeye karar verdim. Ancak ilk gittigim psikiyatrist teshisi koyan oteki doktora yonlendirdi. Bu arada gittiklerimin hepsi bulundugum ilde en saygin, duzgun doktorlar. Bu gittigim psikiyatrist de ilac baslamadan hic Bir sey yapamayacagini(hamilelik nedeniyle ilac kullanmiyorum) psikoterapinin tek basina bir faydasinin olmadigini soyledi ve cok canin sikilirsa gel konusuruz diyerek kibarca beni reddetti. Ancak bizzat psikiyatrist biri tarafindan duydugum borderlinelari sevmeyiz tedavi de edemeyiz lafi ve internette yaptigim arastirmalar sonucu da tedavisinin psikoterapi oldugunu ogrenmem sebebiyle bu tutum bana basindan savmak gibi geldi.

Teshisi koydugu zaman gittigimde de bana prozac ve norodol damla vermIsti. Prozac kullanamiyorum diye psikoterapinin bir ise yaramamasi da bana absurt geldi. BulundBulundugum yerdeki "gidilebilecek psikiyatristler" I bitirdigimiz icin de elimiz kolukuz bagli kaldik oyle. Simdi benim sormak istedigim su, bkb teshisi konmu, ya da yakinlarina konmus vs arkadaslar varsa sormak istiyorum psikiyatristler psikiyatristlerin borderlinelara genel bakis acisi bu mudur? Gecistiriyorlar mi ya da psikoterapi onemsenmiyor mu mu? Ya da benimki mi beni basindan att. Tedavi nasil uygulaniyor gercekte? Falan...

 
@cigerdelen Yanliz hamilelikten once teshis koydular, Ben hamilelikten sonra tedaviye gitmistim


  • Mamutabi  (19.02.15 18:04:04) 
Bulunduğunuz ilde direkt borderline hastaları ile çalışan/çalışmış olan bir klinik psikolog veya psikiyatrist bulmayı deneyin derim.

Ben bu hastalık ilaç kullanımıyla kontrol altında tutuluyor ve tedavisi yok, ancak zaman içinde ilerleme/gerileme yapabiliyor diye biliyorum yakın çevremden.

Hastalık yoktur hasta vardır derler ya hekimler, bu hastalık için çok fazla geçerli bu ifade.

İlave: Hamilelikte ilaç kullanmamanız ideal olduğu için en iyisi terapiyi tercik etmek bence de. Borderline tedavisinden bağımsız olarak bile olsa terapiye gitmek hiçbir şey yapmamaktan daha iyi gelebilir. Hem hamileliğin yarattığı stres ve yaşadığınız hormonal dengesizlikler konusunda da terapinin faydası olur.
  • whimsical  (19.02.15 18:09:18 ~ 18:13:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.