[]

galeriden araba almak

takas yontemie almayi dusunuyorum. deneyimi olan var mi? km orjinal mi degil mi nasil anladilir? nelere dikkat etmeliyim?




 
önce kazası olup olmadığını şase numarasını turkcelle göndererek kontrol et. ilk sahibinin adını soyadını öğrenip bir sor soruştur. ayrıca 150 tl civarı bir paraya ekspertize görünün. galericiye deyinki bahasetmediğiniz bir sorun çıkarsa ekspertiz parasını siz verirsiniz...


  • gotic  (19.02.15 16:58:12) 
vallahi galeriler yarı mafya gibi. size tavsiyem otomobil markalarının plazalarındaki ikinci el bölümleri. en azından kurumsal bir muhatabınız olur


  • rosencruz  (19.02.15 17:38:45) 
Kaputu açıp çamurluk vidalarına bakın, fabrikadan orijinal gövde rengi boyalı çıkar. Üzerinde oynama / çizik varsa çamurluk değişmiş olabilir. Aynı şekilde kapıları açıp gövde ile birleşim vidalarına bakın. bu, size parça değişimi olup olmadığını gösterir.

modern otomobillerde, her sac parçasının birleşim aralığı aynıdır. kapılar arası, kapılar ile çamurluklar arası, kaput ile çamurluklar arası vs. parmağınızı bu aralıklardan yukarıdan aşağı kaydırın, genişleyip daralma varsa parça çekiçlenmiştir. bu, parçanın düzeltilip düzeltilmediğini gösterir.

arabanın arkasına veya önüne geçip boyalara yandan bakın, patern ya da renk değişimi varsa boyanmıştır.

kilometreyi de direksiyon, vites topuzu, iç kapı tutamağı, koltuk kenarı gibi yerlerin aşınmasından anlarsınız. genelde 100.000 e kadar çok büyük bir problem olmaz, 150.000 civarı defektler görülmeye başlar, 200.000 e geldiğinde parça ciddi aşınmış durur. tabi bu biraz farazi bir konuşma, örneğin golf' lerin kapı tutamakları 70-80.000 civarı aşınmaya başlar. vw gibi iç mekanı dayanıksız malzemeden yapılan otomobillerde değerlendirme buna göre yapılmalıdır. (bunu bilinçli olarak söylüyorum, kaliteli malzeme her zaman dayanıklı malzeme demek değildir.)

arabayı ilk değerlendirme için bir servise götürdüğünüzde mutlaka lifte kaldırıp altına bakın. körüklerde, karter altında, opsiyonel olarak arka diferansiyelde falan yağ kaçağı varsa bunları sorun.

arabayı almadan önce mutlaka bir tur atın; çukurlara özellikle girin ve ses olup olmadığına bakın. abartmamak kaydıyla bir viraja sert girin, sert fren yapın. test edip öyle alın, sonra elinizde kalmasın.

edit: ekspertiz de bir yol ama çok defa yanıldıklarını gördüm. sadece fikir verici olarak kullanılabilir. önemli olan alıcı/kullanıcının bu kriterleri gözeterek yapacağı testtir.
  • pozzecco  (19.02.15 17:50:27 ~ 17:56:50) 
arada bir tanıdık vs. yoksa galericiden araba alma.


  • drystedb efficacious  (19.02.15 18:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.