[]

Bildiğiniz dillerin size ne gibi katkıları oldu ve başka bazı sorular

Merhaba,

1-Hangi dilleri biliyorsunuz?

2-Ne seviyede biliyorsunuz ve nerede öğrendiniz?

3-Bildiğiniz dilleri nerelerde kullanıyorsunuz, ne yaparken yararlanıyorsunuz?

4-Bu dilleri bilmenin size ne gibi katkıları oldu?

Not: Dillerin yanına eski alfabemizi (Osmanlıca) okuyabilmeyi de ekleyelim.

 
1- Türkçe'nin yanında Almanca ve İngilizce biliyorum.
2- İkisi de ileri düzeyde. Almanca'yı lisede ve Üniversitede, İngilizceyi Üniversitede ve yurtdışında çalışırken öğrendim, ilerlettim.
3- Her iki dil de işyerinde gerekiyor. Almanca ailenin bir kolu orada yaşadığı için de kullanılıyor, yeğenlerin Türkçesi zayıf...
4- İşimi bu dillere borçluyum.
  • SiyamkedisiZorro  (19.02.15 14:25:58) 
1. Ingilizce
2. Ortaokulda basit giris. Anadolu. Lisesinde ogrenme. Ieltsten 7 aldim.
3. Gunluk hayatimda su siralar. Her yerde. Iste vs..
4. Yabanci ulkeye vize almami sagladi. Bir de memurken ayda 50 tl fazla almamk sagladi.
  • baldur2  (19.02.15 14:37:23) 
1-Hangi dilleri biliyorsunuz?
İngilizce

2-Ne seviyede biliyorsunuz ve nerede öğrendiniz?
İleri seviye - tüm okul hayatım boyunca aheste aheste öğrendim

3-Bildiğiniz dilleri nerelerde kullanıyorsunuz, ne yaparken yararlanıyorsunuz?
İnternet olmaksızın bu kadar coşkuyla Hinkilisçeee diye haykırmazdım ama İnternet + İngilizce demek, sonsuz bilgi demek. İnanılmaz şeyler öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum. Farklı bakış açılarına ait yazıları okuyabiliyorum. Türkiye'de bize yutturulmaya çalışılan pek çok şeyin doğrusunu öğrenebiliyorum. Farklı kültürden insanlarla konuşabiliyorum vs vs. 1 lisan 1 insan geyiği kesin bilgi, yayalım.

4-Bu dilleri bilmenin size ne gibi katkıları oldu?
Bkz.3 soruya cevabım

Not: Dillerin yanına eski afabemizi (Osmanlıca) okuyabilmeyi de ekleyelim.
mavi ekran verdim
  • demesi kolay tabii  (19.02.15 14:42:57 ~ 14:43:32) 
1- farsça biliyorum. bir de madem notta sayılmış, osmanlıca (osmanlı türkçesi) biliyorum.

2- osmanlıcayı (osmanlı türkçesi) mükemmel değilse de iyi diyebileceğim bir seviyede, farsçayı ise temel ile orta arası denebilecek bir seviyede biliyorum. her ikisinin de temelini okulda öğrendim, şahsi ilgimden dolayı kendi çabamla geliştirdim

3 ve 4 - farsçayı para ya da ünvan kazandıracak bir biçimde kullanmıyorum. farsça şarkıları ve şiirleri ana dilinden dinlememe ve anlamama, manalarını daha yoğun ve kapsayıcı biçimde idrak etmeme yarıyor, ha bir de iranlılarla iletişim kurabilmeme yarıyor, o zaten bilinen her yabancı dil için standart bir kazanım gerçi. osmanlıca ise zaten bir dil olmasa da genel kültür olarak muhteşem katkısı var. direkt şu işe yarıyor diye bir sınır koyamam.
  • wilhelmwasmuss  (19.02.15 14:43:07 ~ 14:45:17) 
1. ingilizce ve almanca
2. ing çok iyi, alm upper int. anadolu lisesi, üniversite, üniversite sonrası yurtdışı ve çokuluslu şirket
3. işimin %70-80'i ingilizce. hayatımın çoğu alanında.
4. ilk işimde bana mülakat bile yapılmamıştı. 3.93 ortalama, çap, toefl 110, üstüne 2 sayfa tr-en, en-tr çeviriyi 15 dk'da sadece ben çevirmiştim. mülakatta bana 2 soru sordular,
1. neden bu kadar çalıştın, ne gerek vardı?
2. biz işten sonra içmeye gideriz, gelir misin?

ikinci işimde, mülakattayım. iş "bundan sonrasına ingilizce devam edelim" kısmına gelince 2 dk içinde teklif aldım, 2 gün sonra işbaşı yaptım.
  • [silinmiş]  (19.02.15 14:52:39) 
1-Alm. / Ing.
2-Alm. çok iyi / Ing. mükemmel değil yeter derecede iyi.[göreceli tabi]
Tr'de ve Yurt dışında öğrendim.
3-Dilleri öncelikle iş hayatımda kullanıyorum.
Tabi özel hayatımda da kullanıyorum haliyle.
Yabancı dilde bir sürü kaynağa ve bilgiye ulaşabiliyorum bu sayede ve
bunun da müthiş faydası oluyor. Hem de her anlamda.
4-Global bakarsak kendimi insan olarak geliştirmek anlamında çok faydası var.
Bir de mesleğimizi, işimizi bu sayede yapıyoruz.

Not: Osmanlıca maalesef yok, olmasını isterdim. Hatta Ispanyolca düşünmüştüm bir ara + olarak fakat olmadı. Türkçe zaten biliyoruz.
  • gece lampulu  (19.02.15 14:55:33 ~ 14:56:23) 
3. kendimizi överken kullanıyoruz.

4. kendimizi övmeye katkısı oluyor.
  • devilred  (19.02.15 14:58:16) 
1) ingilizce biliyorum. okula pek uğramadığım için şu an seviyem düşük olsa da italyan dili ve edebiyatı okuyorum.

2) advanced. anadolu lisesinde yabancı dil bölümü okuduğum ve okuma-yazma işlerini sevdiğim için grameri temiz kaptım. üzerine internette kız kovalayarak, skype'ta orda burda falan koydum. özel ders ya da yurtdışı deneyimim falan olmadı hiç.

3) iddaa ekinde yazıyorum, yabancı dilim olmasa beceremezdim. yeri geliyor danca bir şey bakıyorum, yeri geliyor japonca bakıyorum vesaire. çoğu dil yapı olarak ingilizceyle benzeştiği için (özellikle batı dilleri), google translate'ten ingilizceye çevirdiğim zaman ne denmek istediğini anlıyorum. türkçeye çevirince aptal şeyler çıkıyor. ingilizce bilmesem bu işi yapamazdım en basitinden.

4) kültürlü biri sayılmam ama "cahil barzo" değilsem dil sayesinde oldu. her şey için ingilizcede türkçeye kıyasla çok daha fazla kaynak var. ne bileyim bahis yapacağım zaman bile abuk sabuk maçkolik forumları yerine uluslararası, her milletten insanların katıldığı forumlara dalıyorum. orada polonyalısı polonya ligi hakkında yazıyor, isveçlisi isveç hakkında yazıyor. ingilizce bilmesem anlayamam onları. uefa türkçe yazılan tapeleri nasıl anlayabilir ki?

www.youtube.com
  • der meister  (19.02.15 14:59:54) 
1-Hangi dilleri biliyorsunuz?
İngilizce, İspanyolca, Almanca

2-Ne seviyede biliyorsunuz ve nerede öğrendiniz?
İngilizce fluent
İspanyolca reading ve grammer orta düzey ancak speaking'im 0 şu an öğrenmeye devam ediyorum
Almanca okulda ve erasmus'ta öğrendim avusturya da günlük konuşmalarda kullandım ancak şimdi unuttum pek sevmiyorum nedense üstüne de düşmedim.

3-Bildiğiniz dilleri nerelerde kullanıyorsunuz, ne yaparken yararlanıyorsunuz?
İşimle ilgili ingilizceyi kullanıyorum günlük konuşmalarımın ve yazışmalarımın %30'u ingilizce.

4-Bu dilleri bilmenin size ne gibi katkıları oldu?
Otelcilik sektöründeyim. Elzem bir dil international bir otelde çalışma şansı yakaladım.
İngilizce sayesinde ispanyolca öğrenebiliyorum
Ayrıca internette her türlü kaynağa çok rahat ulaşabiliyorum

Not: Tarih meraklısı biri olarak osmanlıca bilmek isterdim ancak osmanlıca'da dönem farkılılıkları var. 19 farklı Osmanlıca olduğu iddia ediliyor. Beyazid dönemindeki osmanlıca ile Selim dönemi osmanlıcası epey farklı. Ayrıca kaynak kıtlığı var bu nedenle osmanlıca öğrenmek bir şey ifade etmeyecek. Kaynaklar iyi korunamamış ve zaten osmanlıca aslında grammer olarak hayata geçmediği için yazılı kaynaklarda düşünüldüğü gibi zengin değil.
  • croswell  (19.02.15 15:10:24) 
1. türkçe, ingilizce, rusça, kırgızca bildiğim diller.
2. türkçe, ingilizce ve rusçayı çok iyi, kırgızcayı orta seviyede biliyorum.
3. akademik kariyer yaptığım için ingilizce bilmemeyi hayal bile edemiyorum, alanımdaki türkçe kaynaklarla hiçbir şey ortaya çıkaramazdım herhalde. rusça da internetteki bazı sitelerde gezinirken çok işime yarıyor.
4. dil tazminatı alıyorum ingilizceden dolayı. iletişim+akademik gelişme anlamında fayda sağladı.
  • kayranin kedisi  (19.02.15 15:11:13) 
1)İngilizce
2)Anadolu lisesi, 7 yıllık olduğu zamanlar, çok tembel bir öğrenci olduğum halde gene de öğrettiler bir şekilde:) orta seviyede biliyorum, yurtdışına çıktığımda yer yön bulabilecek aç kalmayacak kadar derdimi anlatabiliyorum, biliyorum ama konuşamıyorum ekolündenim.
3)Ortamda ingilizce biliyorum diye işe girip hiç bişi bilmeyen o kadar çok adam var ki benim orta seviye ingilizcem beni mükemmel!!! ingilizce konuşan adam yapıyor, gerçi son bi kaç senedir işe başlayan yeni nesil hakikaten biliyor yalan yok. Neyse sonuç olarak işyerinde yurtdışı ile olan tüm iletişimi ben sağlıyorum departman bazında.
4)iş buldum, terfi aldım, 10 sene deneyimli eleman dururken beni müdür yaptılar, daha ne olsun. Ayrıca arkadaşlar da belirtmişler internet ingilizce ile bambaşka bir dünya.
  • zikardo  (19.02.15 15:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.