[]

Balat'ta yaşamak?

Öncelikle orayı cidden bilen ya da yaşayan kişiler yorum yaparsa sevinirim. Şahsen ben en son 6 sene önce gitmiştim, eski binalara hayran biri olarak çok sevimli bulmuştum. Şimdi de orada kiraların çok uygun olduğunu öğrendim ve merkezi bir yer olduğu için taşınmayı düşünüyorum. Ancak sorun şu ki tek başına yaşayan bir kadınım ve rahat bir insanım. Yani orası muhafazakar bir yer diye duydum, yani mini şortumu giyip, dekolte giydiğimde rahat dolaşamayacağım bir mahalle midir? Ya da eve girip çıkan sevgilim yüzünden mahalle baskısı olur mu? Yoksa muhafazakar da olsa mahalleli alışkın olduğundan umursamaz mıdır? Yani İstanbul'un her yerinde aslında böyle yaşamak çok rahat değil biliyorum, ona göre yorum yaparsanız sevinirim.

Edit: Tarlabaşı/Dolapdere/Kasımpaşa taraflarıyla kıyaslayan olursa da çok sevinirim <3


 
kentsel dönüşüm yüzünden kiralar ucuzlamış olabilir, o işe de dikkat edin yıkılacak diyorlar.


  • kaputt  (19.02.15 14:00:32) 
endişelediğin çoğu potansiyel sorunu, düşük yoğunluklu da olsa yaşarsın.


  • rygard  (19.02.15 14:04:11) 
Valla mini şortunu giydiğin zaman İstanbul sınırları içinde rahat dolaşabileceğin bir yer kaldı mı merak ettim. Suadiye'de oturuyorum. Bağdat caddesi hattından çıktığın anda bakan-laf atan olur.


  • SiyamkedisiZorro  (19.02.15 14:28:20) 
Farkındayım tabii Beşiktaş ve Taksim civarında takılan bir insan olarak da çok rahat dolaşamıyorum zaten ama yine de ne bileyim Fatih kadar absürd bir yer de olmasın. Beşiktaş'taki kadar gözle tacize alışkınım. Mesela Tarlabaşı'nda da muhafazakar denebilecek insanlar var ama translara ve seks işçilerine alışkın olduklarından rahat dolaşılan bir yer.


  • loralynn  (19.02.15 14:34:21) 
Dediğin yerlerin hiçbirinde rahat dolaşamazsın. Bir defa kasımpaşada gözler üzerinde olur. Dolapdere civarlarnda dolaşırsın ama tecavüze uğrama olasılığın çok yüksek. Çahil,eğitimsiz İnsanlarin yoğun olduğu bir yer. Tarlabaşında ise gece ne zaman ne olacağını kestirmek mümkü değil, çok fazla hırsızlık olaylari oluyor. Giyimi,tipi düzgün biriysen sıkıntı yaşarsın.

Kısa şortumu giyip eve de erkek atacam diyosan bakırköy en iyisi derim ben.
  • roe  (19.02.15 15:33:57) 
alakası yok yazdığın yerlerle. balat şu an tam bir cihangir kafası. kiralar geçen seneye göre 2 3 kat artmış durumda. daha da artacak. tutabiliyorsan hemen tut yada ev al bir kaç sene sonra kat ve kat değerli olacak.
yaşamak için ise istanbulda kadıköyden sonra tercih edeceğim tek yerdir sanırım.

  • matematik koyu  (19.02.15 16:18:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.