[]

sokak kedisini eve almaca

benim gibi üşümeyen bir adam için bile çok soğuk şu anda dışarısı. sokakta devamlı mama ve su götürdüğüm kediler vardı, bugün bir tanesini görebildim mama götürünce yalnızca. en azından şu kar falan geçene kadar eve alsam hayvanı, sonra sokağa bıraktığımda sıkıntı yaşar mı? bir de eve alacak olursam kum kabından başka ihtiyacım olan bir şey yok sanırım?




 
Eve alma. Alacaksan bırakma.

Edit: Gerçi soğuktan donmaktansa tekrar dışarı bırakıldığında psikolojisinin bozulması daha mantıklı gibi.
  • angelus  (18.02.15 23:53:54 ~ 23:59:11) 
Ben geceleri eve alıyordum bazılarını uyuyorlardı. Sabah da işe giderken çıkarıyordum evden.


  • bazilika  (18.02.15 23:55:33) 
apartman boşluğu olmaz ne yazık ki, hemen çıkartırlar. eve aldıktan sonra bırakmayı ben de hiç istemem ancak ev arkadaşım pek haz etmiyor hayvanlardan ve ben de bir kedinin bakımını üstlenecek kadar sorumlu hissetmiyorum kendimi. dediğim gibi bir grup kedi var sokakta, devamlı su ve mama götürüyorum ve bugün gördüğüm kendini sevdirdiğine göre monako olabilir (evet deli gibi hepsine isim verdim ama çok benzedikleri için ayıramıyorum), severken bayağı titrediğini fark ettim ancak mırlama şeklinde değil, bildiğin soğuktan titriyordu. şu anda aklıma geliyor ve uyuyamıyorum resmen.


  • knight of cydonia  (18.02.15 23:59:11) 
@angelus: zaten kar muhabbeti geçtikten sonra bırakırım dışarıya, çok uzatmam süreyi. ulan ev kendi evim olsa kedi rezidansına bile çevirirdim ama işte ortak yaşam koşulları mevcut ne yazık ki.


  • knight of cydonia  (19.02.15 00:00:43) 
Kediyle empati yaparken bile üşüdüm şu an, apartman boşluğu olmuyorsa ev diyorum ben.


  • angelus  (19.02.15 00:02:25) 
Ben de demin camdagördüm, çöpten çöpe atlyıordu. Koştum hemen dışarı, her yerid olaştım bulamadım. Bulsam binaya alacaktım biraz ısınsın diye, elimde de yiyecek vardıç Çok üzüldüm, kmibilir nerde, nereye sığındı tüm havyanlar, sokaktak imse yok :( on dakika kaldım, mahvoldum, parmaklarım kopacak gibi buz tuttu. Sürekli kar yağan, soğuk olan bir yer de değil İstanbnul, alışık değil hayvanlar.


  • Cursed Chico  (19.02.15 00:02:26) 
alın benimki evde bile battaniyelerden çıkmıyor dışarıdaki ne yapsın.

kumdan başka ihtiyaç yok ama mümkünse bir de iç-dış parazit aşısı alın kendiniz yapabilirsiniz.

dış paraziti enseye damlatıp sürüyorsunuz, iç paraziti de enseden tutup ağzı atırıp yutturuyorsunuz.

sizin eve varsa piresi vs gelmesin diye, kediyi bırakıp size gelmez zaten ama saksılara vs yerleşmesin diye.
  • neferkitty  (19.02.15 00:05:45) 
Yani gece alıp gündüz çıkarmak da biraz mantıklıymış gibi. Eve alışınca psikolojisi bozulabilir ama cidden hayatta kalması daha önemli. Hele bu havalarda küçük kedi görürseniz kesin alın. Benim kedim de kış yavrusu kış yavrularının bağışıklı sistemleri daha düşük oluyor. Evde bile hastalandı hayvan


  • cusoon  (19.02.15 11:31:23) 
Sokakta kalıp donmasından iyidir. Kar geçince geri bırakırsınız, bir şey olmaz.


  • whimsical  (19.02.15 11:55:09) 
son durumu bildireyim: kedinin geceleri sığındığı bir bodrum katı olduğunu gördük. arkadaşım da "bu havada sokakta kedi gördüysen ya o sığınacak bir yer çoktan bulmuştur, ya da bulmuştur. öteki türlü çoktan ölmüş olurdu." dedi, bana da mantıklı geldi dediği. neticede kediyi eve almaktan vazgeçtim, yalnız yemek bulmak konusunda sıkıntısı var, çok aç belli, ona da işte mama ve ılık su indirerek devamlı destek olmaya çalışıyorum. sevdiriyor bir de piç kurusu kendini, şerefsiz ya ben böyle tatlı bir şey görm... kestim.


  • knight of cydonia  (24.02.15 12:42:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.