[]

kimligi kaybettim nasil cikarabilirim?

Sb? 50 tl var mi hala ?

hemen cikarmak sart mi is gelmesin basimiza?


 
hemen çıkartmak şart. çünkü yeni kimliğini çıkardığın andan itibaren eski kimliğin bütün geçerliliği gidiyor. hatta bi yerde işlem yapmaya kalkarsa kapısına polis dayanır. çünkü kimli no vs bu gibi durumlar için var.

ceza 81 tl malesef. nüfus müdürlüğünden çıkartabilirsin. çok kısa bi işlem
  • ack3000  (18.02.15 21:09:02) 
Evrak falan almaya gerek var mi muhtardan falan? Yavda gazteye, polise basvurmaya gerek var mi?


  • therevo  (18.02.15 21:14:29) 
kimlikkten kastiniz nufus cuzdaniysa gazete ilanı da vermeniz lehinize olur.Zira kimliğinizi bulup kullanmaya çalışan insanlar olabilir.ilanınız kimliğinizi ne zaman kaybettiğinizin ispatı olacaktır.


  • winstonsoft  (18.02.15 21:16:47) 
muhtardan nüfus cüzdanı talep belgesi alacaksınız. onun dışında bir belgeye gerek yok. yalnız muhtar da fotoğraf istiyor, yanınızda bulundurun.

winstonsoft'un dediği yanlış değil ama artık gerekli bir şey değil. yeni kimlik aldığında zaman üzerinde tarih oluyor zaten. bu kanıtlamak için yeterli. kimliği bulup kullanamaz kimse çünkü cüzdan numarası değişiyor. gazeteye ilan vermenin bir gerekliliği kalmadı artık. kimse kimlikle iş yapamaz yani
  • ack3000  (18.02.15 21:22:18) 
muhtarlıktan bi kağıt almak gerekiyordu ta 5 sene önce cezası da var çünkü kimliğini kaybetmek suç. ama bence biraz bekle illa çıkar bi yerden o kimlik. ehliyetle idare et bi süre. tabi kimliğinin birinin eline geçmesinden endişe etmiyosan.


  • platoniclover  (18.02.15 21:24:40) 
Cezası var ama hemen ödemen gerekmiyor sonra eve gönderiyolar öde diye güya ama 3 kere öıkarttım birinde bile gelmedi öde diye kağıt. Ödemeyip tekrar kayıp diye çıkartmaya gittiğimde de bişey demediler. 7 Lira mı ne bi ücret veriyosun, muhtardan kağıdı alırken de 3-4 lira veriyosun tamam.


  • hala mi ceren yahu  (18.02.15 21:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.