[]

Tanıklığını yapacağım davaya gitmezsem ne olur?

bundan 3-4 ay önce bir kavgaya tanık ifadesi verdim. 2 ay önce de 4060tan mesaj geldi "23. asliye ceza mahkemesinde 20.02.2015te duruşmanız vardır gelmediğiniz taktirde zorla getirtileceğiniz ihtar olunur." diye bu cuma günü de duruşma var. fakat duruşma bursada bense kocaelideyim. bu karda kışta gitmek istemiyorum. eğer gitmezsem ne olur? ya da bu sorunu buradan çözebilir miyim?




 
tanıklık yapmak zorunlu, gitmediğiniz takdirde polis gelip sizi alıp duruşmaya götürebilir. fakat farklı şehirde iseniz bulunduğunuz şehir üzerinden ifade verebilirsiniz, bunun için bursa 23. asliye ceza mahkemesine hitaben dilekçe yazın ikamet ettiğiniz ili belirtin tebligata yarar adresinizi de verin, kocaeli asliye ceza mahkemesinden ifadenizi alıp bursa'ya yollarlar.


  • arma aski  (18.02.15 20:01:16 ~ 20:02:02) 
Yarın gün içinde halledebilir miyim yoksa çok mu geç kaldım?


  • muhendis girmeyen eve kafam girsin  (18.02.15 20:03:29) 
mahkemeye ulaşması zaman alabilir, ama sorun olmaz. cuma günü mahkeme hakkınızda "zorla getirme" kararı verir, dilekçeniz ulaştığında da sonraki celse o ara kararından vazgeçip, kocaeli nöbetçi asliye ceza mahkemesine ifadenizin alınması için talimat yazar.


  • arma aski  (18.02.15 20:06:41) 
Çok teşekkür ederim. senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine ve arma aski :)


  • muhendis girmeyen eve kafam girsin  (18.02.15 20:21:43) 
yarın gidin bursa da ki nöb. asliye ceza mahkemesine. duruşmaya katılamayacağım buradan talimatla ifademi vermek istiyorum şeklinde dilekçe yazın özetle. uyap üzerinden aynı gün bursa da ki mahkemenin ekranına düşer dilekçeniz gecikme olmaz.


  • bacardicola  (18.02.15 21:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.