[]

spor salonunda nelere dikkat etmeliyim?

tavsiyeler üzerine yakınlardaki salonları dolaşıp karar vereceğim. havalandırma, makineler, başka nelere dikkat etmeliyim? neleri başta ölçmeliler? ücret ne kadar olursa idealdir? sırf fitness için işte koşu moşu gitmeyi planlıyorum.

danke.


 
genelde gideceğin saatlerde git bak. iş çıkışı gidecekken gündüz erken saatlerde bakarsan üye olup gittiğinde kalabalıktan şok geçirebilirsin.


  • inheritance  (18.02.15 13:35:29) 
insanlara bak, ciddiyim. bu çok önemli.


  • rock n roll  (18.02.15 13:40:19) 
@inheritance doğru söylemiş. gezmek için salona gideceğin saatlerde randevu al.


  • mea maxima culpa  (18.02.15 13:41:04) 
önceki duyuruna yazdıklarıma ek olarak devam edeyim.

- mutlaka ama mutlaka eve/işe yakın olmalı. devamlılık için şart.

- antrenörün sorularına verdiği cevaplar seni tatmin etmeli. kayıt yapmak için herşeye "hallederiz" diyen tiplerden uzak dur.

- ben biraz titizim. hijyen şartlarını sağlayamazsa salonu değiştiririm.

- salonu gezmeye öğlen saatlerinde gidersen boş olur. antrenörle uzun uzun konuşma şansın olur. kafana takılanları sorarsın. ama aynı salon akşam 6'dan sonra dolu olur. gerçek yoğunluğu 6-9 arası görebilirsin.

- soyunma odalarını ve duşları gez. güvenlik ve temizlik hakkında fikir verir.

- spor yapanları izleyin. aletleri kullanırken havlu seriyorlar mı? başkasının terli bıraktığı alette çalışmak istemezsin.

- salonda kadınların olmasının olumlu ve olumsuz yanları vardır. kadınlar varsa insanlar temizliğe daha fazla dikkat eder. ama kadınların dikkatini çekmek için ilginç triplere girenler sinirini bozabilir.

-antrenör sana ilk günden protein tozu vs. satmaya çalışırsa kesinlikle alma.

aklıma geldikçe eklerim.

ek:

- f/p olarak en optimum olanı bulmalısın. sosyetik salonlarda üyelik ücreti uçuktur. aldığın hizmetle orantısız ücretler ödersin. ama zaten insanlar o paraları isme verirler. çok ucuz bir salona gidersen laftan anlamayan barzolarla birlikte spor yapmak zorunda kalırsın. ikisinin ortası birşey bul.

- ankarada bir çok kurumun spor salonu var. eğer tanıdık varsa buralardan yararlanabilirsin. hem ucuz olur hem de gelenler daha eğitimli insanlar olur.

- gidip 1 yıllık ücreti peşin ödeme. 2 ay sonra bırakırsan üyeliğini satmaya kasarsın. hatta şuraya bi göz at. ucuza devren üyelik alabilirsin. www.sahibinden.com
  • corneillus  (18.02.15 13:52:59 ~ 14:25:11) 
çeşitlilik önemli hocam, grup egzersizleri havuz falan varsa daha iyi olur


  • gaza gelen  (18.02.15 14:03:36) 
her kullanılan aletten sonra temizlikçi ya da kişiler tarafından dezeenfektanla temizlenmesi gerektiği kuralına da bak.

hepatit b virusu terde de bulunabiliyor çünkü.
  • neferkitty  (18.02.15 14:07:37) 
evine ya da işine yakın olsun +1 trilyon filan.

yoksa en ultra lüks spor merkezi olsa üşenip gitmiyorsun.
  • mea maxima culpa  (18.02.15 14:17:22) 
ptesi günü 6-7 gibi gezme şansın varsa o zaman gez, salonun en yoğun olduğu gün ve saatler onlar çünkü. sakinken gezip üye olduktan sonra halk ekmek sırası gibi sıralar görünce insanın gideceği varsa bile gitmiyor çünkü bir yerden sonra.

evine ya da işine yakın olsun +1298424
  • marla is in my head  (18.02.15 14:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.