[]

kuran'ın kapsadığı zaman dilimi

kuran ayetlerinin tüm zamanlar için geçerli olduğuna dair bir ayet, hadis vs. var mı?
emredilen ayetlere istinaden "o zamanın şartları içinmiş....." diye cümleye başlayan arkadaşlar var. neye göre diyorlar onu öğreneceğim.
(agnostikim)


 
Ateist olarak cevap veriyorum. İslam dininde öyle bir şey yok bütün ayetler sonsuza kadar geçerlidir. Tek istisnası bazı çelişkili ayetler onlarda da son gelen ayet kabul ediliyor.


  • nuka cola  (18.02.15 13:34:17) 
var.
kuran inen son kitaptır
sora kıyamet kopacak vs vs

bahsettiğin şey yorumlama farkı. Savaş ayetleri vs
  • Frederick Co  (18.02.15 13:34:17) 
Basit bir detayla,
Fatiha suresinde geçen "Malik-i Yevmiddin" kısmı. Benimkisi sadece bir yorum.
Din gününün sahibi/maliki demektir. Din günü de islama göre insanların hesaba çekileceği gündür, yani kıyamet/kıyamet sonrası ahiret diyelim. Bu durumdan zaman kavramı insanlığın son gününe göredir.
Not: Bu arada yeni bir Bin yıl müctehidi (bkz: müçtehit) ihtiyacı olduğunu düşünüyorum Islam'ın, sadece nacizane. Inanan biri olarak "Allah bilir" demek durumundayım.
  • gece lampulu  (18.02.15 13:54:06 ~ 13:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.