[]

macbook pro / açık pencere sorusu

merhaba,

on gün kadar önce bizim patron bana bi macbook pro hedaye etti allah razı ossun. ben şu güne kadar hiç personal anlamda mac kullanmadım, iş yerinede workstationlar filan mac, geçen yıl da bi ara şirketinkini kullandım ama işte ilk defa kendimin var filan. o yüzden baya babaanne modunda kullanıyorum makineyi. bilgisayarı ne zaman açsam chrome ya da spotify açık oluyor. açık dediğim de, altında hani noktacık oluyor ya açık uygulamaların öyle. yoksa açık pencereyle karşılaşmıyorum. bu neden olur, nasıl kapatırım?

bir de kapanırken dock yarıya kadar inip takılıyor, ekran biraz siyaha düşüp kalıyor ve birkaç saniye sonra kapanıyor. bu normal midir? pc kullanıcısıydım önceden, ve çok övülen maclerde bu tip bi şey olunca kıllanıyorum. hele makina daha on günlük, daha da tırsıyorum lan. :(

ha bi de, bilale anlatır gibi anlatırsanız müteşekkir olurum.

 
dock'taki ikona sağ tık yapıp options>open at login tikini kaldırın.

i.imgur.com

edit: aynı zamanda system prefrences > users&groups'tan kullanıcı adınızı seçip login items sekmesine tıklayın. Orada başlangıçta açılan programlar liste halinde görünür.
sol alttaki – tuşuna basarak silebilirsiniz.

i.imgur.com

diğer takılma sıkıntısını mbp kullanan birkaç arkadaştan daha duydum, ben imaclerde yada airlerde karşılaşmadım.
  • battal gemalmaz  (18.02.15 12:44:42 ~ 12:56:03) 
kapatirken dock'un takilmasi normal. 10.9'dan beri bircok kullanicida var bu sorun. kafaya takilcak birsey degil yani.


  • archvile  (18.02.15 12:54:39) 
çık tişikir idirim hipinizi. sizi siviyirim. <3


  • klassno  (18.02.15 13:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.