[]

kolundan tutup askere goturme.

Bakaya kalmis birisi. Yani birligine teslim olmamis birisi kolundan tutulup askeriyeye teslim ediliyor mu? Yolda vs cevrilse diyelim? Nedir bunun uygulamasi su anda?




 
Polis ve resmi kurum kontrolleri sırasında tespit edilirse inzibatlara teslim ediliyor.
Hiç bir şart ve koşulda inzibatlardan kaçamaz.

  • member of illuminati  (18.02.15 12:00:14) 
polislerin ellerinde artık GBT ye baktıkları elektronik aletler var.sorgulamada asker kaçağı olduğunuz belirlenirse o an jandarmaya haber verilip teslim ediliyorsunuz.


  • jamswety  (18.02.15 12:14:07) 
o uygulama bitti diye biliyorum ben. sana 15 gün içinde birliğime teslim olacam diye kağıt imzalatıyorlar sanırım.


  • matematik koyu  (18.02.15 12:18:42) 
Aynen. Yakalanma. Çevirmelerde polise kimliğini vermeden önce söyle durumunu anlayış gösterebilirler.


  • EXXE01  (18.02.15 12:31:29) 
artık bakayaken yurtdışına bile çıkılabiliniyor diye biliyorum. öyle gelip almıyorlar idari para cezası var kendin teslim olursan daha az yakalanırsan daha fazla. böyle yakalanırsan cezan katlanıyor yani.


  • argent dawn  (18.02.15 12:48:38) 
yok öle götürmek o eskidendi şimdi polis gelir sana bir kağıt imzalatır sen en yakın askerlik subesine gider ceza öder bir sonraki celp dönemine tabi olarak tekrar tecillenirsin ama celp dönemi gelince gitmen gerek yoksa tekrar bakaya kalıp cezan katlanır.


  • mrthany  (18.02.15 13:06:50) 
Polis yakaladığında 2 hafta içinde askeriyeye gideceğine dair kağıt imzalatıyor!
Ama o kağıttan sonra yine gitmezsen ne olur bilmiyorum. Otelde kalma, yolda kimlik soran polis görürsen de yolunu değiştir. :)

  • emeritus  (18.02.15 13:59:47) 
yok öyle tutup götürme. polis yakalarsa jandarmaya verir, jandarma belgelerini falan veriyormuş sanırım, tam nasıl oluyor bilmiyorum ama onlar da götüremiyor. senin gidip ben birliğe katılacağım demen gerekiyor. yoksa ceza biniyor işte ve katlanıyor.


  • anil  (18.02.15 14:51:32) 
Kısa donemse eğer "mesai saatleri içerisinde yakalanırsa" polis alır askeriyeye goturur.. Orada belgeleri imzalatırlar, bir sonraki celp dönemine gidecek şekilde ayarlarlar.. Yine kaçar, bakayalığa devam.

Mesai saatleri dışında ise polis vs yakalarsa tutanak imzalatır, 15 gün içinde şubeye gitmesi için. Bu tutanak bakaya cezasının kesinleşmesini sağlar, kaçmaya devam ederse ve tekrar tutanak yerse hakkında dava açılabilir. Ama pek uğraşmıyorlardı dava ile, yine de belli olmaz. (örn. otelde kalırsa sabaha polis damlar direkt olarak)


Uzun dönemse, lise mezunu falansa yani, mesai saatleri içerisinde yakalanırsa şubeye goturulur ve 3-4 gün içinde birliğine teslim ederler.

Sonuç, mesai saatleri içerisinde yakalanmamak önemli..

Trafik çevirmelerinde pek bakmazlar ama polis çevirmesinde önce kesin olarak polise söylemek lazım, kötü bir tipe denk gelmezse eğer genelde bakmazlar gbt'ye. Çünkü bakar da kaçak olduğunu görürse işlem yapmak zorundadır memur. O yüzden uğraşmak istemez çoğu. Ama şans bu belli olmaz, cinsine denk gelinebilir.
  • hayal bilgisi  (18.02.15 20:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.