[]

YDS Başvuru

Selam sınav severler,

OSYM adlı süpersonik kurumun sitesinde sınav başvuru merkezleri olarak PTT şubelerinin adreslerini vermişler.

www.osym.gov.tr

Buradaki Teşvikiye PTT merkezini telefonla aradım, 2 yıldır başvuruları alamıyoruz ama hala sistemden kaldırmadılar dediler.

Sonuç olarak YDS başvurusunu Osmanbey-Mecidiyeköy bölgesine en yakın nereden yapabileceğimi bilen var mı?

NOT: Severek dinlediğimiz bu halk türküsünü ÖSYM kurumuna armağan ediyorum.

www.youtube.com

 
Sorunuza cevap değil belki ama internet üzerindenden de ödeme yapabiliyorsunuz. Bilgi vs güncellemeyecekseniz hiç uğraşmayın internetten banka kartı kredi kartı île ödeyip başvurunuzu tamamlayın. 70 lira haraç ödemek için bi de uğraşmayın.


  • tuborg yesili  (18.02.15 09:34:29) 
@tuborg yesili ;
Ödemeyi online yapabiliyormuşum ama öncesinde başvuruyu yapmam gerektiğini söylüyor. Online başvuru yapmama da izin vermiyolar. Gülcemalimi görmek istiyorlarmış. Sayfanın solunda kabak gibi fotoğrafım çıkmasına rağmen aşağıdaki uyarıyı veriyorlar:


(Sistemde geçerli bir fotoğrafınız bulunmamaktadır. Başvuru için bir başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir.

Yukarıdaki durum(lar)dan dolayı başvuru işlemine devam edemezsiniz.)
  • hottamale  (18.02.15 09:38:14 ~ 09:41:58) 
o fotoğrafın süresi var, 3 yada 5 yılda bi gümcellenmesi gerekiyor, 3 yıl galiba


  • nucleon  (18.02.15 09:57:51) 
Fotoğraf güncellemek için sınav koordinatörlüğüne gitmeniz gerekiyor. Fotoğraf güncelleme ücreti de 10 liraymış.
Soygunun bu kadarı. Zaten sınavı 70 lira yapmışsın fahiş artış ile. Fotoğraf güncelleme ücreti 10 lira nedir arkadaş ya. Yazıklar olsun haram zıkkım olsun.


www.osym.gov.tr
  • battal gemalmaz  (18.02.15 12:18:36) 
geçen sene 50 tl imiş, bu sene 70 tl.

emekliye memura zam %2 yi geçmez bunda %40 zam yapmışlar resmen.

ayrıca önceden fotoğraf güncelleme de 3 tl mi neydi.

iyice abarttılar.
  • neferkitty  (18.02.15 12:22:30) 
geçen sene 60 tl idi, fotoğraf olayı da 1.5 sene önceücresizdi


  • nucleon  (18.02.15 12:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.