[]

Şu an sokaktaki hayvanlara ne yedirebilirim?

Bu havada gidebileceğim tek market Bim. Orda da mama olduğunu sanmıyorum. Evde yapabileceğim, evde de yoksa bimden alıp yapabileceğim ne var? Ne yapayım da yedireyim hayvanlara? Hiç anlamam da, yanlış bir şey yedirmeyeyim.




 
ben de bi keresinde çevrede bişey olmadığı için bim'den yoğurt aldım, bide hazır pişmiş etlerden aldım, bulamaç yaptım, mis gibi de yediler.

açsa eğer yer. bu havada her türlü yer. eline yüreğine sağlık.
  • Lt. Col. Frank Slade  (18.02.15 08:57:41) 
en kötü ihtimal et suyu ve yumurta içeren çorbamsı bir karışımla ekmekleri ıslatıp vermek de olur. sokaktakiler düzenli kuru mama ile besyeleyen biri yoksa yiyor, kedi yemezse köpek kesin yer.


  • neferkitty  (18.02.15 08:59:37) 
makarna çok doyurucu. yapımı da basit. makarna yapabilirsiniz.


  • dessy  (18.02.15 09:01:24) 
Ekmeği et suyuna batırıp ver. Açsa zaten yer, yemiyorsa büyük ihtimalle besleyen birileri vardır, tenezzül etmiyordur, sorun yok yani.


  • osurdum  (18.02.15 09:09:20) 
dana akciğeri al, kaynat ekmekle beraber blenderdan geçir. bayıla bayıla yerler (ev yapımı kedi maması).
not: ekmek çok fazla olmasın. etçil hayvan bunlar.

  • tururo  (18.02.15 10:13:40 ~ 10:14:15) 
kediler yoğurt yer, içine ekmek doğrayıp direk kabının içinde karıştırıp verebilirsin.


  • yue  (18.02.15 10:16:30) 
bulyon kattığn suda makarna haşla, yapabiliyorsan biraz peynir ya da yoğurt kat içine, yerler bayılarak


  • bradshaw  (18.02.15 10:17:14) 
kemikli et vardı buzlukta. onu kaynattım, sonra eti kemikten ayırdım. -bi arkadaşım kemik zararlı olabilir dedi, değilse kemikleri tekrar koyayım-

et suyuyla da makarna haşladım. içine de ekmek koydum. et+makarna+ekmek+et suyu karışımı tuhaf bi şey oldu ama herkesin önerisini değerlendirmeye çalıştım:D

kedilere bi şey hazırlamıcam. bütün kedileri toplayıp apartmana almışlar, mamaları da var. köpeklerin mekanı biraz uzak mesafede direkt gidip oraya mı bırakayım yoksa her türlü gelip alırlar mı?

bi de 2 tencere yaptım. evdeki hiçbir kaba sığmıyor. çöp poşetinde götürsem rahat yerler mi? suyunu da içsinler deyu
  • ack3000  (18.02.15 10:53:07) 
evet kemik koymayın ne olur ne olmaz.
çöp poşeti de olur, kenarlarını kıvırırsınız yerler. ama karton gibi birşeyin üzerine koysanız iyi olur, mamanın suyu yere temas edince donmasın.

Not: evet sıcak su, soğuk suya göre daha hızlı donar.

Elinize sağlık :)
  • innerbliss  (18.02.15 11:20:30) 
marketten 2 tane 5 litrelik su alıp ortadan kestim onlara koydum. güzelce yediler.

yalnız "sokak köpekleri" sakin sakin yedi. dönerken sahibi olan bi köpek saldırdı. köpeğin eğitimsizse niye tasmasız dolaştırırsın anlamam...

herkese teşekkürler
  • ack3000  (18.02.15 14:22:32 ~ 14:22:41) 
@ack3000 aslansınız kaplansınız, elinize sağlık :)


  • bradshaw  (19.02.15 08:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.