[]

Farklı uyku kombinasyonları deneyenler?

Mesela itfaiyceler gibi 1 gece uyanık kalıp ertesi gün uyumak gibi. Bir takım çalışmalar, projeler yapanlar , zamaandan kzanç için bir takım şylere gidiyordur belki burda?

Alışılagelmiş uykudüzeni, belki yüzlerce ytılın gbirikimi ama daha az uykuyla aynı verim oluyorsa, kayıp da olmuyorsa


 
bu konuda bir kitap vardı. çok uyuyan aptaldır mı ne öyle bir de başlığı vardı. hatırlayan olur belki.


  • mea maxima culpa  (18.02.15 04:52:25) 
düzenden çok yorgunluğuna bağlı.
aralıklarla ikişer saatlik uykularla günde 5-6 saat uykuyla verimli çalıştığım da oluyor, 6-7 saatin üzerinde uyuyup çalışamadığım da.
ama uykum olduğunda/yorgun olduğumda çalışamadığımı, belirgin bir şekilde aptallaştığımı ve yine belirgin bir şekilde "horny" olduğumu biliyorum. o yüzden yatıp uyuyorum.
  • yalnux  (18.02.15 05:27:17) 
2 gün hiç uyumayıp çalıştığım da oluyo. arada bir iki saat uyumuşumdur belki. istediğim kadar uyuyup istediğim kadar ayakta durma kabiliyetine sahibim.


  • justinho26  (18.02.15 08:00:07) 
Düzenin etkisi mutlaka var ama sonuç olarak bedensel/zihinsel yorgunluk önemli burada galiba. Ben mesela günlük ortalama 5-5,5 saat uyurum sürekli.
Uzun yıllardır hiç değişmedi, tamamen alıştım buna herhalde. Ama yine de ara ara erken yatma ihtiyacı hasıl oluyor. Ayda bir kez gibi 8-8,5 saat uyuyorum ve resetleniyor olay. Kişiden kişiye de değişir tabi.
Edit notu: Gece uykusu benimkisi [5-5,5 Saat]. Ben öğle gündüz 2 yat, ikindi/akşam 1 yat, gece de 3 saat yat yapamam. Tamamen alışkanlık ve buna bağlı bazı faktörler. Kişiye göre de değişken bu. Yok ben 8-9 saat uyuyorum yetmiyor diyen yetişkin biri hikaye anlatıyordur. Başka bir şey vardır o işte.
  • gece lampulu  (18.02.15 08:10:34 ~ 12:59:03) 
hiç öyle mevzulara girmeni tavsiye etmem. uyku düzeni zorlukla oturan ve bozulunca tamiri zor mevzulardan biri. günde 6-7 saat uyku gerekli ve yeterlidir. belki 5 saatle de yaşayabilirsin ama aynı verimle çalışamaz, konsantre olamazsın. bağışıklığın düşer, sık hasta olursun.


  • dahili meddah  (18.02.15 08:36:11) 
yine herkes bilip bilmeden sallamis. yav olay basit. senin bi uyku dongun var. 90 dakika da olabilir 110 dakika da. yani sen uykuya daldiktan sonra 90in katlarinda rahat uyanirsin idealde eger 90 dakikalik dongun varsa. o yuzden mesela 4.5 saat bi de oglenleri 1.5 saat uyursun sana kalmis. appler kullan bunun icin. simdi salliyorum biraz da iste cok hareketsizsen derin uykudasin. sonra hafif hareketleniyosun uykunda telefon algiliyo bunu yatakta cunku diyo bu eleman cikti derin uykudan. senin o derin uykudan cikisini yakalaman lazim ki aci cekmeden cat diye kalk. ayrica ideal dedim cunku daa fazla yorgunsundur, kafein almissindir, stres yapmissindir. uyku kaliteni etkileyen cok faktor var. uzerinde baya kafa yorman lazim.

tabi bu dongunun icinde gereksiz gorulen kisimlar var rem nrem diye arastir. adamlar da demisler ki gereksiz kisimlari atiyim uykudan sadece gerekli kismini uyiyim. geyik bu ya da vinci falan oyle yapiyomus. o zaman 20 dakika carpi 4 falan uyuyosun ama buna bir fani olarak ulasabilir misin, ulassan da kac sene surer bilmiyorum. uberman diye merak edersen onu da arat.

bazilari da iste bir kac kisa sekerleme yaparlar mesela ben oyle yapiyorum. daliyorum 20 dakika yetiyor. yine hafiften salliyorum ama bunun iste yukarda bahsettigim seyle alakasi var. zindeligi geri kazanmak icin 1 sa 2 sa uyumana gerek yok. son olarak bana sorarsan mutlaka uykunu bol. gece ve oglen olarak. hatta bolebiliyosan kisa kisa daa fazla bol. sahsi kaanatim tabi bu ise yaramazsa ise yaramiyodur sende bu kadar basit.
  • groove  (18.02.15 10:39:53 ~ 10:42:06) 
"nobet tuttum
her cesitini denedim
aradim da bulamadim
5 saat gece uykusu gibi" f.
  • fallopian  (18.02.15 10:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.