[]

Bilgisayarım sürekli mavi ekran veriyor

Selamlar herkese. Bilgisayarım 2 haftadır çok sıkıntılı. İlk gördüğümde kendi kendine BIOS'a girdiğini görmüştüm. Anlamamıştım nedenini. Sonra bir gün football manager oynarken mavi ekran çıktı karşıma, sonra bios ekranına girdi. Birkaç defa daha oldu aynı şey, bilgisayar normal dururken bile mavi ekran veriyordu. Ama sonra açıp normal hızda bilgisayarı kullanabiliyordum. 3-4 gündür çok yavaş bilgisayar. Açılması 5 dakika falan sürüyor. Bilgisayarım klasörünü açmak bile yarım dakika falan sürüyor. Kendi kendine kapanınca karşıma 2 tane seçenek çıkıyor yeniden başladığında. Birisi windows'u normal olarak başlatmak, diğeri de launch startup repair diye bir şey. Bu ikincisini seçtiğimde recovery, asus preload wizard falan çıkıyor, kendisi format atacak diye korkup kapatıp normal olarak başlatıyorum.

Son günlerde inanılmaz yavaşladı anlattığım gibi. Nedir bunun sebebi ve çaresi? Artık çok canımı sıkmaya başladı. Virüs mü girmiş?

Bir de update'leri yapın falan diyor o ilk ekranda. Son update'lerle alakalı bir sorun olabilir diyor. Ama windows update'ten güncellemeleri yapınca yine mavi ekran veriyor.

 
mavi ekranda aldığı hata yazar onu google üzerinde aratıp gerekli adımları bulabilirsin.


  • prezarlatif  (17.02.15 22:01:51 ~ 22:02:11) 
son günlerde yüklediğin bir uygulama, son günlerde kullandığın yeni bir donanım, giren bir virüs, sıcaklık, hdd'deki bir sorun, ram problemi gibi bir ton sebebi var mavi ekran'ın. mavi ekran'a sebebiyet veren hatanın kodunu yaz bir kenara, sonra arayıp sorunun kaynağını bul derim.

eğer mavi ekran hemen gidiyorsa, mavi ekran ekranda dursun, bilgisayar otomatik olarak yeniden başlamasın, hata kodunu falan göreyim diyorsanız:

denetim masası - sistem - gelişmiş sistem ayarları - başlangıç ve kurtarma -> ayarlar -> otomatik olarak yeniden başlat'ın tickini kaldırın.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (17.02.15 22:08:23) 
mavi ekran için alt tarafı açıp ramlerin yerini değiştir.


  • difdiringi  (17.02.15 22:14:18) 
Benim kullandığım bilgisayarda da mavi ekran veriyordu. Önce kitleniyor, hemen arkasından mavi ekran veriyordu. Sıkıntısı işlemcinin aşırı ısınmasıymış. İşlemcinin üstündeki fanı işlemciye sabitleyen yapışkan madde bozulmuş/kırılmış ya da her ne boksa. Aşırı ısınmaya bağlı olabilir yani


  • bilmemkacincinick  (17.02.15 22:19:03) 
Mavi ekranın hepsi ramden değil.

0x000 (1. parametre, 2. )

bunları ezberleyip yazman lazım .Ayriyeten dump dosyası olarak kaydediliyor, onu açacak programl azım ama bazı sitelerde yardım ediyorlar. Ne olduğunu gösteriyor çünkü hatanın orda.

Mesela avast varsa sorun çıkartabiliyor xp de.

Ya da bir ramde bozukluk varsa, hafızadaki sorundan.
  • Cursed Chico  (18.02.15 04:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.