[]

senet sorunu!!!

Dostlar olay şu bugün bir mobilyacıya gittik ürünleri beğenir gibi olduk eve gelince vazgeçtik ama bize şu belgeyi imzalattı hiçbir mal almadık hiç para da vermedik bu imzaladığı belgenin bağlayıcı bir hükmü varmıdır? Problemsiz bir şekilde yarın iptal ettirebilirmiyim?




 
belgede hiçbir şey okunmuyor. üzerinde "teslim aldım/teslim ettim" gibisinden bir şeyler var mı? sözleşme gibi görünüyor?


  • uuth  (17.02.15 21:56:44) 
Hayır öyle birşey yazmıyor satıcının imzasıda yok


  • deanwinchester  (17.02.15 21:58:09) 
belli olmuyor fotodan ama alt taraf senet galiba? üstte kapora yazıyor onu verdiniz mi? adamla ne konuştuğunuza bağlı ama verdiyseniz kapora yanar. o belgede şu kadar para karşılığı mal ve hizmet aldım falan yazıyor mu? sizin imzanız var mı?


  • hailtothethief  (17.02.15 21:59:49) 
sözleşme imzalamışsınız. dava açabilir.


  • zam sampiyonu domates  (17.02.15 22:01:18) 
geçmiş olsun. umarım insaflıdır satıcı.


  • lancelot du lac  (17.02.15 22:05:37) 
bir belge imzalamışsınız ve eve gelince vazgeçmişsiniz, bundan satıcının haberi olursa bir sorun olacağını düşünmüyorum :)


  • uuth  (17.02.15 22:09:22) 
Altta 2 tane imza size ait ise Gülten ŞEN'e 10.700TL borcunuz var. Avukat aracılığı ile eve icra yollayabilir.
Ammavelakin son ödeme tarihi yazmıyor. O yüzden afaki birşey gibi sanki. Ayrıca TC kimlik no da yazmıyor.
Birşey olmaz, relax.
  • zbrs  (17.02.15 22:10:16 ~ 22:13:30) 
ya adamı korkutmayın insaflı olmasa ne olur. sorularıma cevap alamadım fakat en fazla eşyaları alıp orada yazan tutarı ödersiniz. almak istemezseniz de insan gibi konuşun böyleyken böyle diye, orada kapora olarak yazan tutarı verin, ki kaporanın amacı da budur zaten, olay kapanır gider. korkmayın yani.


  • hailtothethief  (17.02.15 22:11:18) 
(bkz: cayma hakkı)


  • pomolilik  (17.02.15 22:12:17) 
okuyabildiğim kadarıyla 10700 e imza atmışsınız. alır o parayı. ilamsız takip tamam.. ya da malı alırsınız. her türlü kaporo gider. ama biraz konuşmayla kurtulabilirsiniz.


  • mr fusion  (17.02.15 22:13:00 ~ 22:13:57) 
senet bu alttaki resmen imza etmişsin ve yine de iade almazlarsa bana ulaşın


  • hebanon  (17.02.15 22:14:36 ~ 22:15:19) 
Bi bok olmaz. Mal mukabili işlemlerde faturayı kesmek zorunda. Hani fatura amk? O ürünü sattığına dair bi belge olmalı. Senin de teslim aldığına dair. İmzaladığın kağıdın üzerinde vade, tarih var mı? Vade de yoksa kafan rahat olsun. Elindeki belgeyi kaybetme. Yarın öbür gün götlük yapmaya kalkarsa elinde o belge olur


  • bilmemkacincinick  (17.02.15 22:14:38) 
Alttaki senet imzalanmış.Uzlaşma çıkmazsa yeniden değerlendirilebilir.


  • hebanon  (17.02.15 22:19:13) 
herkesi okudum dostlar sağolun belge de vade made yok tarihte yok ama imzaladık işte yarın gidip konuşucam ama ne demem gerekiyo şimdi benim atar yaparsa ne demeliyim ne yapmam lazım? Birde şu var ben mal falan almadım mallar taa nisanda teslim edilecek denildi kapora falan da vermedim oraya vermişim gibi gösterdi tarih olarakta sadece bugünün tarihi var...


  • deanwinchester  (17.02.15 22:19:40 ~ 22:23:11) 
Diceksin ki dün imza attık ama oturup düşününce bütçeyi aştığını gördük. Beklenmeyen harcamaları hesaba katmamışız. Biz bu işten vazgeçtik. İndirelim mindirelim derse de şimdilik parayı harcamamaya karar verdik.


  • bilmemkacincinick  (17.02.15 22:25:17) 
herkes okunmuyor diyor. siz de bu kadar korkmadan önce yan değil de düz çekip imgur'a falan da yükleseniz de güzelce bir incelesek olmaz mı? bu kadar adam yardım etmek için uğraşıp durmasa?

senet alacaklıda durur demişler de az büyük olsa ben size söylerim "senet zaten alacaklıda, bu elinizdeki de onun alt sureti" diye.

ayrıca bir tane bile doğru cevap yok. muhtemelen bu iki nüshalı bir senet. otokopili. üstteki asıl nüshası adamda. ve üstüne tarih atıp icraya vermesinde bir sakınca yok. adama 10.700 tl. kapora vermişsiniz. nakit olarak değil, senet olarak vermişsiniz. illa nakit verilecek diye bir şart yok. adamdan mal alacğaım demişsiniz, adam da "ya vazgeçersen" diye elinizden kapora olarak senet almış.

fatura yok denmiş. e keser, zor iş mi fatura kesmek? "tarih yok" demişler. kendindeki asıl nüshaya yazar, zor iş mi tarih yazmak?

söyleyeceği de, "benden mal alacağını söyledi, ben de malı satıp faturasını kestim. karşılığı olarak da şu tarihli senet aldım. sonra vazgeçtiler, sözlerini tutmadılar.

maalesef uzlaşmazsanız gayet de alır parayı.

ayrıca fatura olmak zorunda değil. kağıdı orasından keser, üst trafını atıp "benden 10.700 lira borç alıp senet verdi, ödemiyor" bile diyebilir. vadesine ne yazacağı da tamamen onun insafına kalmış.
  • kibritsuyu  (18.02.15 07:09:31 ~ 07:14:00) 
@kibritsuyu

O belgeye tarih atması bi boku değiştirmez. Çünkü arkadaşın elindeki kağıtta tarih bulunmuyor. Bu ne demek olur? Adam elindeki belgede oynama yapıyo demek. Arkadaş anlaşmazlık durumunda benim elimdeki belgede tarih yok, bu yavşak şerefsizlik yapıyor deme hakkına sahip.

Ayrıca fatura olması zorunda. Mal mukabili işlemlerde fatura önden kesilir, senet öyle imzalanır. Senet ne demek oluyor? Ben şimdi bu malı/hizmeti alıyorum, sana borcumu şu vadelerde şu taksitlerle ödeyeceğim demek. Anlayacağın korkma. Elindeki belgeyi kaybetmediğin sürece bi bok yapamaz.
  • bilmemkacincinick  (18.02.15 10:40:09) 
bütün dostlara teşekkürler iki gündür nete giremedim anca cevap yazabildim..gittim güzellikle anlattım durumu e birazcık abarttım tabi,ufak yalanlarda kattım ikna ettim ondaki nüshayı da alabildim herkese çok teşekkür ediyorum..


  • deanwinchester  (21.02.15 02:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.