[]

Gümrüğe Takılan Action Kamera

Merhabalar.

Aliexpressten verdiğim sj4000'in bugün gelen tebligat yoluyla ''gümrük muayenesinden geçeceğinden ambarımıza alınmıştır'' olduğunu öğrendim. İlk siparişimde gümrüğe takılması ne kadar şanslı olduğumu göstermiş oldu bana.

Satıcıya fatura tutarını düşük yaz ibina dedim yazmamış heralde. 100 dolardı alet.

Etrafımda kime sorsam aaa artık bırak onun peşini hiç uğraşma falan dediler. İyice sinirlerim bozuldu. İnternette bu tarz durumlarda yüzde 20si vergi ödendiğinde alınabildiğini okudum ama ithalat yapan bi tanıdığa sordum elektronikse onun kdvsi ötvsi de olur 100 dolar daha götüne girer geçmiş olsun dedi.

Şimdi sorularım;

İşin aslı nedir öncelikle? Yarın gideceğim. Sadece yüzde 20sini vergi olarak ödeyip kurtulabiliyor muyum? Oraya gittiğimde abi onu 50 dolara aldım ki ben ehehe deyip kurtarmaya çalışayım mı? Eğer bi 100lük daha girecekse dispute açıp paramı geri almam mümkün müdür?

Nasıl çıkarız bu işin içinden?

 
Kisisel urun getiriyorsun, tanidigin yanlis anlamis sanirsam :) 20-25 dolara halledersin. Soyle denmis:

ptt ile gelirse yapacağınız söyleyim.

1-) eğer paket takılırsa size eve yazı geliyor.
2-) ptt nin topkapıdaki ülkeri fabrikasının ordaki binasına gidiyorsunuz
3-) orda 1 den 9 a kadar numaralı camekanlı sağlı sollu küçük odalar var.sizinki hangi odada ise o odaya gidip sıra bekliyorsunuz.
4-) adınız söylenince içeriye geçiyorsunuz. paket geliyor yanınızda açılıyor.
5-) " bu ne ? " diye soruyorlar. Makul cevaplar veriyorsunuz. Ürünü kendinize aldığınızı zaten tek bir adet olduğunu fiyatının uygun olduğunu anlatıyorsunuz.
6-) Söyledikleriniz yeterli gelmesse odanın yetkilisine gönderiyor sizi. O amca bir bakışta çözüyor işi. Olmaz vermem derse çok dil dökeceksiniz almak için. Eğer bişey demeyip hesap yapmaya girişirse işine karışmayın, bırakın gerekli hesabı yapsın. Size "şu kadar vergisi var" diyecek. Söylenen rakam sizi aşıyorsa biraz alttan alarak dil dökmeye devam edin. Pazarlığa yanaşmıyorsa parayı ödeyip alın. Genelde çok makul vergi çıkarırlar.
7-) Siz verdiği ödeme kağıdıyla söylediği bankolara sırasıyla gidip ödemeleri yapın. Depo ödemeside ekstra 2 liradır.
8-) Tüm ödemeler bitince paketin beklediği odaya tekrar gidin paketi alıp sıvışın, fazla dolanmayın ortalıkta.
  • ruhi mucerret  (17.02.15 20:28:38 ~ 20:29:05) 
ben vergiyi ödemek istemiyorum, geri gönderin deme şansın var her zaman. Git bak bakalım, çıkartacaklar mı/ne kadar olacak, ona göre vaziyetlersin.


  • rygard  (17.02.15 22:03:56) 
topkapida ulker'in orada artik ptt/gumruk yok. taaa basaksehir'e gittim bir kere oradan aldim.


  • disq  (18.02.15 12:18:58) 
sonuç?


  • rygard  (18.02.15 14:24:25) 
Sonuç gittim aldım 47 tl vergi ödedim. Üzerine 26 dolar yazmış ama yemediler tabi.


  • fuzuli  (28.02.15 12:54:38) 
47 tl nedir yahu. makul bir fiyata halletmişsin bence.


  • burya  (28.02.15 13:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.