[]

pug cinsi özelinde köpek bakımı/hastalık falan

ile ilgili beni aydınlatır mısınız? nedir ne değildir bu pug? oturup internetten okuyorum falan ama tecrübelerinizden de faydalanayım istedim.

çok hasta, çok kötü durumda bir pug var da, evdekilere bulaşma ihtimali olan hastalıkları iyileşince bize gelecek. onun araştırmasındayım.


 
Pug cinsi köpekler genelde surat biçimleri yüzünden solunum yolu hastalıklarına eğimli ve kısa ömürlü oluyor.

Bildiğim kadarıyla yaşadıkları hayat da pek konforlu olamıyor. Ne kadar iyi bakarsanız bakın ortalama bir köpekten daha kısa yaşayacaktır. Bir bunlar iki American Bully cinsi köpekler genetik olarak en sorunlu hayvanlar, en doğrusu aslında hiç üretilmemeleri olurdu ama malesef üretiliyorlar.
  • once  (17.02.15 17:28:14) 
bu köpek yavru ve barınağa bırakılmış. şu an durumu bu:
instagram.com

iyileşirse, hayati tehlikeyi atlatırsa inşallah, elimizden geldiğince rahat ve mutlu yaşaması için uğraşacağız işte.
yaşamlarının kısa ve zor olduğunu biliyorum, yine de elimizden geleni yapmak lazım...
  • mutevazi  (17.02.15 17:35:22) 
babamlarda var pug. yavruyken almışlardı. yaklaşık 10 yaşında şimdi. sağlıklı gayet.

uyurken çok horluyor, o komik. inanılmaz oyuncu. bol salyalı yalar, öper. sevgisini gösterir. diğer hayvanlarla nasıl anlaştığını ise bilmiyorum çünkü onların evde bu hep tek çocuk oldu.

yaşamları kısa filan değil. iyi bakıldığı sürece problem olmaz.
  • whimsical  (17.02.15 20:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.