[]

İngilizce öğrenmek istiyorum

ingilizce bilgim "what is your name" seviyesinde.
hangi ortama girersem gireyim kendimi ezik gibi hissediyorum. genelde insanlar az da olsa bir şeyler konuşuyor ama bende o da yok.
geçenlerde pek samimi olmadığım 2 tanıdıkla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldım. bir filmden bahsediyorlar ama sürekli ingilizce kelimeler sokuyorlar araya. ben sadece izlemekle yetiniyorum. arada dönüp bana bakıyorlar falan.
facebook'ta birbirlerine ingilizce yorumlarda bulunuyorlar. ben ne olduğunu çözmeye çalışıyorum.
böyle sıkıntılı bir durum.


böyle ilkokul seviyesinden başlayarak nasıl bir yol izlemeliyim.?
her öneriye açığım.

 
Öncelikle, mutlaka sana bu yolda yardimci olacak arkadaslarin veya ögretmenin vs. olmali, dil cünkü konusmadan ögrenemeyecegin bir sey. Basta güzel anlatimli gramer kitaplari kullan, ayni zamanda Türkce altyazili Ingilizce diziler izle, sonra asinaligin arttikca Ingilizce altyaziyla izle. Her firsatta kelime calis, gir cocuk hikayeleri okuyarak basla internette. D&R ve Remzi gibi yerlerde cesitli seviyelerde minik kitaplar bulabilirsin.
En önemlisi, asla sormaktan ve hata yapmaktan cekinme. Anlamadigin bir hususu gerekirse bin kere sor insanlara. Ve elbette, Ingilizce ögrenirken Türkce düsünme. Dilin mantigini kavra. Buradan da ben dahil ihtiyac duydugunda yardimci olabilecek insanlar cikacaktir bol bol.
Hadi kolay gelsin.
  • scandiacus  (17.02.15 16:33:29) 
bende aynı durumdayım ve bu duyuruya gelecek olan cevapları çok merak ediyorum. Attım fava :)


  • verbanadüşlerimi  (17.02.15 16:39:13) 
ben şu anki ingilizce seviyemin neredeyse %70 lik temelini lise hazırlık sınıfında attım diyebilirim. anadolu lisesiydi eğitim dili ingilizceydi vs belki bunun da etkileri olabilir ancak geri dönüp o 1 senede yapılan aktiviteleri düşündüğümde basılı kaynakların yanında ciddi manada interaktif bir süreçten geçildiğini görüyorum. tabi bunu 10-11 sene öncesi şartlar çerçevesinde değerlendirmek lazım. günümüzde görsel ve işitsel kaynakların çoğu oldukça ulaşılabilir. yapman gereken tüm bu kaynakların yanı sıra interaktiviteyi de bir şekilde sağlayabilmek. birlikte ve karşılıklı etkileşimi sağlayan çeşitli kullanışlı web siteleri, yazılımlar mevcut. belirli bir miktar ödeyerek bunları edinmen sana ciddi manada faydalı olacaktır.


  • vonkhar  (17.02.15 16:53:16) 
türkçe altyazılı dizi izliyorum ama henüz bir faydasını görmedim. sanırım hiç kelime bilgim olmadığı için.


  • bu iste bir yalnizlik var  (17.02.15 18:16:06) 
Yurtdisina cik, illakinogrenirsin. Ilk 3 4 ay cok zorlanirsin ama sonra acilirsin. Work and travel bir secenek olabilir ama benim param olsa hindistana giderdim. Orda da iyi bir temel alirsin bir dil kursuyla. Turkiyede dil kursuyla baslasan sklrsin, birakirsin, heves olarak kalir. Ben 14 yil ingilizce dersi aldim. 9 ayda igrendigimi ogrenmedim. Bir de 14 yilda bise ogrenmedigimi anladim.
Isin zor kolay gelsin, ama ingilizce ogrenirsen butun hayatin degisir.

  • it could be wrong  (17.02.15 18:52:29) 
Duolingo.com ile sifirdan dil ogreniyor insanlar. Ben de, esim de ogreniyoruz hatta, tavsiye ederim.


  • bir varmis bir yokmus  (17.02.15 18:58:35) 
teşekkür ederim cevaplar için.


  • bu iste bir yalnizlik var  (18.02.15 18:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.