[]

Türkiye'nin içindeki şiddet aşkı

Bizim memleket neymiş böyle? Nasıl bir potansiyel varmış.

Özgecan'ın katili için denmedik şey bırakılmadı. İdam cezasının geri gelmesinden tut, mafya babalarının orgenerallerle olan hikayeleri, spor programlarında dönen "cezaevinin içindeki adalet mekanizması" lafları, kanal spikerlerinin ağızlarının köpürmesi?


Şiddeti seven bir toplum olduğumuz için mi Özge öldü yoksa Özgü bu şekilde öldürüldüğü için mi şiddeti seviyoruz?

 
insanlar hala şiddetin şiddet doğuracağının farkında değil.

bu bilenler yüzyıllardır söylüyor. şiddet şiddeti doğurur. şiddeti ortadan kaldırmak için şiddet içermeyen tepki yöntemleri kullanacaksın.

babası çocuğa şiddet uyguluyor. çocuk daha sonra eşine, çocuğuna, kadınlara ve herkese şiddet uyguluyor. gücü yeten gücü yetene.

non-violent diyor ecnebiler. zamanında Gandhi söylemiş, şimdilerde Dalai Lama söylüyor.

Türkçeye bazen pasif diye çeviriyorlar ama bu pasiflik değil. sadece şiddet içermiyor.

şimdi diyeceksin Dalai Lama bunu söylemiş uyguluyor da noluyor? ülkesi Çin işgali altında. işte orada da çok karmaşık şeyler var :/

biraz karışık ve sesli düşünme gibi oldu burası.

şöyle bir gerçek var ki bir şiddet kültürü içinde yaşıyoruz. adam tecavüz ediyor, şiddet kullanarak hunharca öldürüyor. bunu kınarken tecavüzü çağrıştıran küfürler, dilekler kullanıyoruz. buna da tecavüz etmeli ki anlasın, anasına bacısına yapmalı. haydi olmadı cezaevinde tecavüz ederler diyoruz.
  • mea maxima culpa  (17.02.15 15:25:55) 
özgecan olayında içimizdeki adelet duygusu tatmin edilemediği için işalla içerde koğuş oğlanı olurlar diye konuşmaya başladı herkes. yoksa misal ben gayet hümanist bir insanım ama mevcut sisteme güvenmediğim için sedat pekerin yazısını okuyunca az da olsa içim soğudu. eğer sisteme inancım tam olsaydı bende derdim geniş geniş olur mu öyle şey şiddet olmadan kanunlara göre cezalarını çeksinler diye ama olmuyor işte.


  • genc irisi  (17.02.15 15:56:45) 
insanlar adalete güvenmedikleri için başka şekillerde cezasını bir şekilde çekmesini istiyorlar, sadece bu olayda değil her olayda. mahkemeye çıksa kendimi savundum dese iyi hal vs bir sürü şeyden indirim alıp hemen çıkar nasılsa yapanın yanına kalır mantığı var adalet sistemi yüzünden. insanlar adalet istiyorlar aslında, yargı düzgün işlese vahşi çözümlerde aramayacaklar çareyi.


  • kalimotxo  (17.02.15 16:13:25) 
şiddeti seven bir toplum değiliz. kuru gürültü yapan bir toplumuz.


  • hzben  (17.02.15 19:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.