[]

Elektrik sorusu

evin hiçbirn oktasnda problem yok.

yeni bir ev.

ancak mutfak bölümündeki prizler; su ısıtıcısı, tost makinesi, fırın gibi ısıtıcıları çalıştırmıyor. çalıştırdığımda sadece mutfak bölümünün şalterleri atıyor.

problem ne ile ilgili olabilir, geniş bir problem midir yoksa bir elektrikçi gelip 5 dakikada çözer mi?

 
sigorta düşük amperlidir
sigortanın değişmesi gerekli

  • basond  (17.02.15 11:36:10) 
@basond,

evin geri kalanında bir problem yok yalnız? salon ve mtufak birleşik bende. prizi mutfak bölümünün 3 metre yanındaki salon prizine taktığımda tüm ısıtıcıları çalıştırıyor.

ben sigorta vb. elektrik işlerinden anlamam da, gene de tüm sigortanın mı değişmesi gerekir yoksa sırf mutfağa giden bölüm mü?
  • kamera motor  (17.02.15 11:38:32) 
sigorta amperi düşüktür. 10-15dkda yenisini takar elektrikçi. atan şalterin üzerinde amper değeri yazar. onu öğrenip gidersen ona göre sigorta getirir elektrikçi.

ikinci mesajına ek: atan sigorta değişse yeter.
  • sutlu nescafe  (17.02.15 11:38:36 ~ 11:39:14) 
tum prızlerı tek hattan cekmıs sanırım dıngıl bir işçilik.


  • bryan fury  (17.02.15 11:39:45) 
sadece atan sigorta değişecek
ama amperine bak örneğin 36 amperlik 32 amperlik sigorta ise ve atıyosa sıkıntı vardır
ama 8 amperlik 16 amperlik falan sigorta kaldırmaz ısıtıcıları
  • basond  (17.02.15 11:42:38 ~ 11:43:40) 
okey eve geçince ben diğer sigortaların üstündeki amperi okuyayım bi de mutfak kısmındakinin üstündekini okuyayım sonra size yazayım. sonra da elektrikçiye.


  • kamera motor  (17.02.15 11:43:47) 
proje çizerken yük dağılımı kötü yapılmış olabilir, mutfağa gelen hattan buzdolabı, çamaşır makinası, klima gibi bir cihaz da besleniyor olabilir, haliyle bir kaç tanesi aynı anda çalıştığında sigorta attırır.

Eğer elektrikçi çağırıp yaptıracaksanız hangi elektronik cihaz hangi hatta bağlı öğrenin, düşük bir ihtimal ama hattı yakabilirsiniz.
  • kimlanbu  (17.02.15 11:44:57) 
sigortayı kafanıza göre rastgele değiştirmeyin.
o sigorta standartta 16a dir. en fazla 25 e çıkartın. daha üzeri değerler yangın riski oluşturur.

sigorta atıyorsa bir sebeple hat fazla amper çektiği içindir. bazı işgüzar elektrikçiler sigorta atmalarını yapmamaları ereken şekilde engelleyebilirler, sakın böyle birşeye izin vermeyin. elektrik şakaya gelmez
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (17.02.15 13:22:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.