[]

sabah sabah beyin yanması

arkadaş sabahın köründe aklıma takıldı. eğer bi gemi okyanusun ortasında durması gerekiyorsa nasıl sabit durur? var mı bunun bi yolu yordamı? binlerce metre derinlik var kimi yerlerde. haliyle buna yetebilecek zincir de yoktur heralde.




 
okyanusun ortasında durmasına sebep olabilecek olay nedir diye düşünülmeli bence öncelikle. ya da durulması gerekse bile, o okyanusun ortasında iken dakikada 5-10 metre yer değiştirmenin etkisi ne kadar olabilir?

ha zaten akıntı varsa vs nereye duruyorsun? yok fırtına varsa niye duruyorsun?
  • loveinaflipbook  (17.02.15 07:34:16) 
az derın yerlerde durur


  • bryan fury  (17.02.15 07:34:26) 
Bildiğim kadarıyla o gemilerin sonarları var, nerede olduklarını veya hedef noktadan uzaklaşıp uzaklaşmadıklarını görüyorlar ve ona göre poziyonlarını düzeltiyorlar olabilir. şimdilik böyle bir açıklama getirdim ama erkek arkadaşım okyanus bilimcisi, genelde okyanusun denizin ortasında haftalarca çalışıyor aynen böyle, ona sorayım ben de merak ettim.


  • innerbliss  (17.02.15 07:52:50) 
gps ile. %100 sabit durmuyor tabi.
petrol sondaj gemileri var, dediğin gibi tamamı ile sabit duruyor. onlarda yere kazık atıyorlar

  • recep tayyip erdoğan  (17.02.15 08:41:02) 
özel olarak bu iş için yapılmadıysa duramaz.

inşaat işlerinde kullanılan özel mavnalar var, bunlar alttaki akıntı ve üstteki rüzgarı ölçerek, hassas gps sistemi ve çoklu pervaneler ile konumunu kendisi sabit tutabiliyor. ağır yükleri vince yüklerken kullanılıyor genellikle.

onun dışında sabit durma şansları pek yok: www.youtube.com
  • screamshot  (17.02.15 08:41:05) 
petrol platformları bu şekilde duruyor diye biliyorum ama emin değilim.


  • inheritance  (17.02.15 08:44:57) 
okyanus dibinden geçen kıtalararası data kablolarını onarım için kullanılan gemiler var ve 360 derece haraket edebilen motorları sayesinde %100 sabit durabilmekteler.


  • aeroflot  (17.02.15 10:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.